Tutuklu vekiller AYM’yi bekleyecek

Tutuklu vekiller AYM’yi bekleyecek
Savcıdan 'AYM'nin gerekçeli kararını bekliyorum' açıklaması…

DİYARBAKIR (DİHA) – Tutuklu vekil CHP’li balbay’ın tahliyesinden sonra  BDP'li vekillerin de  tahliyesi beklenirken, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mehmet Şahin'in, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı gelmeden görüş bildirmeyeceğim" dediği öğrenildi. 5. Ağır Ceza savcısı ise "Karar emsal, gerekçeli karara gerek yok" demişti. 

BDP'nin tutuklu 4 milletvekili ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş için Diyarbakır 5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri'ne yapılan tahliye başvurularına ilişkin karar henüz çıkmazken, gözler 3 gündür Diyarbakır Adliyesi'nde. Vekillerin yargılandığı 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri'nin Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve Kemal Aktaş için savcılık mütalaasını beklediği bildirilirken, İbrahim Ayhan'la ilgili savcı mahkemeye "AYM'nin gerekçeli kararını beklemeden tahliye edilmeli" yönünde görüş bildirdi. 

Öte yandan bugün Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş'ın tahliye taleplerine ilişkin Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mehmet Şahin ile görüşen Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Nahit Eren, "Gerekçeli kararı bekliyorum" cevabı aldığını söyledi. Eren henüz mahkemeye mütalaa vermeyen savcı Şahin'in, "AYM'nin gerekçeli kararını bekliyorum. Eğer bu karar gecikirse ben olumlu yada olumsuz görüşümü mahkemeye bildireceğim" dediğini aktardı. 

AYM'nin en geç Pazartesi günü gerekçeli kararını açıklaması beklenirken tutuklu vekillerin avukatları, savcının AYM'nin gerekçeli kararını beklemesinin verilecek kararın olumsuz olacağı yönünde kaygılarını artırdığını söyledi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.