Twitter Ankara ile yasak temasında

Twitter Ankara ile yasak temasında
Twitter'ın kapatılmasına ilişkin tepkiler çığ gibi büyürken Twitter temsilcilerinin şirket adına belirlenen bir temsilci avukat ile Ankara'da yetkililer ile görüşme yaptı. Yasaklama kararına ilişkin TÜSİAD tarafından da yapılan yazılı bir açıklamada ise "

İSTANBUL-Amerika merkezli olan ve Türkiye'de 12 milyon kadar kullanıcısı olan Twitter'ın yetkilileri, Twitter'ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılmasının ardından Türkiye'de avukat arayışına girdi. Gece geç saatlerde yapılan avukat arayışlarında bilişim davalarının isimlerden Av. Gönenç Gürkaynak ile anlaştığı ve Av. Gürkaynak'ın, sabah saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) görüşmek için Ankara 'ya geldiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkaynak, Twitter'ın Türkiye'deki avukatı olduğunu doğruladı. Twitter'ın çözüm için harekete geçtiğini belirten Gürkaynak, görüşmelerin şu anda sürdüğünü ifade etti. 


Öte yandan, TÜSİAD'da Twitter'ın kapatılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İnternetin sınır tanımaksızın kişiler arası bir iletişim aracı olduğu vurgusu yapılarak bilgi toplumunun temelini oluşturduğu ifade edildi. 

Açıklamada, "İnternette haber alma, ifade ve iletişim özgürlüğünün korunması ve bu alandaki yasal altyapının gelişen teknolojiye uyarlanması konusunda ülkemiz yasaklama dürtüsünden maalesef kurtulamamıştır. Yıllarca Youtube başta olmak üzere binlerce web sitesine erişim engellenmiş, internet yasakları ile ilgili mevzuatta olumlu yönde düzenlemeler yapılması gerekli iken, son çıkan kanun ile yasa koyucu daha da tartışmalı bir düzenlemeye imza atmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında da "Orantısız özgürlüklere aykırı bu yasaklamanın temelsiz korkuların göstergesi olduğu ve demokrasiye hizmet etmediği, gerçek demokrasinin ancak halkın daha fazla bilgiye özgürce ulaşması ve ifade özgürlüğünün teminat altına alınması ile mümkün olabileceğini tekrar hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.