Üniversite öğrencileri depremzedeler için yürüdü

Üniversite öğrencileri depremzedeler için yürüdü
Van'a gelen Fikir Kulüpleri Federasyonu bileşenleri, yürüyüş düzenleyerek, depremzedelerin konut haklarının sağlanmaması halinde Türkiye'nin dört bir yanında üniversiteleri eylem alanına çevireceklerini açıkladı.

VAN - Türkiye'nin birçok üniversitesinden gelen Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) bileşenleri, konteyner kentlerde kalan Vanlı depremzedelerin konut hakları verilmeden konteynerlerden çıkarılmak istenmesi ve kesilen elektriklerinin geçici süreliğine açılmasını protesto etmek amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi önünden Feqiye Teyran Parkı'na yürüdü. Öğrenciler yürüyüş boyunca sık sık, "Gençlik halkın yanında", "Barınma hakkımız söke söke alırız", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Hükümet istifa" sloganları attı. Yürüyüşe depremzedeler de destek verdi. 

'Türkiye'nin dört bir yanından direneceğiz'

Yürüyüşün ardından grup adına konuşan FKF Genel Başkanı Erçin Fırat, yaşananların "insanlık dramı" olduğunu ifade ederek, Van'a depremzedelerin konut hakkı direnişine destek olmak amacıyla geldiklerini söyledi. Üniversiteli öğrencilerin, direnişe üniversiteler adına destek verdiğini kaydeden Fırat, "Haftalardır üniversitelere 'Van üşüyor' diye afiş asıyoruz. Haftalardır, 'Van için, insanlık için elinizi uzatın' diyoruz. Bu yüzden dün buradaydık ve bugün burada basın açıklaması yapıyoruz. Bugün ise onlarla birlikte hesap sormaya geldik. Hesabı kimden soruyoruz, hesabı çaldıkları paraları ayakkabı kutularında saklayanlardan soruyoruz. Hesabı insanlıktan çıkmış Van Valiliği'nden soruyoruz. Diyoruz ki, bu insanlara bir an önce barınma haklarını verin. Bu insanları tehdit etmeyi bırakın. 'Sizlerin konteynerlerinizi bile elinizden alacağız' demeyi bırakın. 'Elektriğinizi keseceğiz' demeyi, bu çocukları her gün korkutmayı bırakın. Yoksa burada yaptığımız bu eylemle kalmaz bu iş. Biz Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversiteliler, bu eylemleri Türkiye'nin dört bir yanına yayarız. Uyarıyoruz, bu rektörlük işgalleriyle devam eder. Çünkü 2013 yılını direnişle geçirmiş olan bu gençlik, ülkemizin bir noktasında insanlarımız insanlık dışı koşullarda yaşıyorsa, eylem yapmadan, isyan etmeden duramaz. Yoksa dönüp halkımızın yüzüne bakamayız. Biz sonra geleceğimize bakamayız. Bu yüzden diyoruz ki eğer bu insanların hakları verilmezse, biz Türkiye'nin dört bir yanında ayağa kalkarız ve Türkiye'nin dört bir yanında haddinizi bildiririz" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.