Vali Demirtaş, Gerger Sülüklü Gölde incelemelerde bulundu

Vali Demirtaş, Gerger Sülüklü Gölde incelemelerde bulundu
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, varis, hemoroid, migren, eklem kireçlenmeleri ve gibi hastalıklar ile dolaşım sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen Gerger ilçesi Gürgenli köyü sınırları içerisinde bulunan sülük

ADIYAMAN - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, varis, hemoroid, derin ven trambozu, migren, eklem kireçlenmeleri ve periferik arter damar tıkanıkları gibi hastalıklar ile dolaşım sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen Gerger ilçesi Gürgenli köyü sınırları içerisinde bulunan sülüklü gölde incelemelerde bulundu.
Beraberinde Vali Yardımcısı Levent Öztin, Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ile birlikte Gerger ilçesindeki sülüklü gölde incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, burada alternatif tıp uygulaması kapsamında, göle sülük tedavisi için gelen vatandaşlarla sohbet etti.
Alternatif tıp kapsamında şifa arayan insanların yoğun ilgi gösterdiği Gerger ilçesine bağlı Gürgenli köyü sınırları içerisinde bulunan sülüklü göldeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Demirtaş, "Burada inanlarımız çok ilkel yöntemlerle sülük tedavisi oluyor. Burayı sağlık turizmine kazandırmak için öncelikle göldeki sülüklerin çeşidi, tıbbi olup olmadığı, insan vücudu üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri ile ilgili bilimsel AR-GE çalışmaları başlatacağız. Çünkü sülükler, kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı vermenin yanında, daha önce başkasına ait emdikleri kanı da vücuda zerk etmektedirler. Tüm bu özellikleri de değerlendirerek, yapacağımız bilimsel çalışmalar sonucunda sülüklü göller ile ilgili dünyadaki ve Türkiye'deki örneklere bakarak güvenilir ve saygın sağlık kurumlarından alınacak olumlu rapor sonucunda bu alana örnek bir proje uygulamayı düşünüyoruz. İlk etapta gölün çevre düzenlemesini yaparak, insanlarımızın daha rahat, daha modern ve sağlık ekipleri kontrolünde sülük tedavisi olabilmesi için bu alana sağlık ekipleri ile birlikte sağlık kabinleri konuşlandıracağız. Burada yapacağımız bütün çalışmalarda bilimsel faaliyetleri ön planda tutarak, öncelikle insan sağlığını göz önünde bulunduracağız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.