Vali Güzeloğlu gazetecilerle bir araya geldi

Vali Güzeloğlu gazetecilerle bir araya geldi
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen programına, Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra, GGC Başkanı Veysi İpek’in yanı sıra yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleri katıldı.

 

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Vali Güzeloğlu,“Değerli arkadaşlarım, basın camiamızın değerli temsilcileri, öncelikle “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bugün vesilesiyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde sizlerle birlikte olmadan da mutluluk duyuyorum. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti sadece Diyarbakır’la sınırlı olmayan, 14 il bütünlüğünde gerçekten çok güçlü bir basın ve gazeteciler cemiyeti olarak öne çıkan bir kimliğimiz. Diyarbakır merkez olmak üzere şüphesiz bu çalışmaları gerçekleştirirken bünyesinde ciddi anlamda hem üye sayısı olarak, hem de etkinlik olarak öne çıkan bir cemiyetimiz. Daha önceki görev yaptığım birçok şehirde hem Güneydoğu Gazetecileri Cemiyetini hem de sayın başkanı ağırlama fırsatımız, tanışma fırsatımız olmuştu. Bugün de Diyarbakır'da Diyarbakır Valisi olarak ziyaret etmekten ayrıca bir mutluluk duyuyorum.

Güçlü bir basınımız var

Şüphesiz, Diyarbakır ölçeğinde Diyarbakır’ın önemi, derinliği, zenginliği Diyarbakır’ın güncelini takip etmenin bizlerle birlikte kamu hizmeti üretmenin çok önemli bir parçası gazetecilerimiz. Bir anlamda halkın sesi, temsilcisi ve gündemi bir anlamda bize ileten, gündemimize katkı koyan, kamu hizmetinde sorumluluğunu paylaşan çok yakın bir çalışma ekibimiz. Adeta, her şartta çok zor koşullarda görev yapan, bu uğurda riskler alan, ama her ne olursa olsun bu anlamda haber anlayışını, kamunun haber alma hakkına ve şüphesiz karşılıklı kamu hizmetleri ile birlikte vatandaşlarımızın beklentileri dilek ve istekleri iletilmesine çok önemli bir katkı koyan çalışan emekçi kesimimiz. Demokrasinin, özgürlüklerin olmazsa olmazı ve şüphesiz çoğaltıcısı Diyarbakır'da da çok güçlü bir basın ve gazeteci kesimimiz var. Değerli başkanın ifade ettiği gibi sadece yerel bazda değil şüphesiz Diyarbakır’ın büyüklüğü ve önemi doğrultusunda, uluslararası alana yayılan, uluslararası haber ajansların temsilcileri dâhil çok geniş bir kesimi gerçekten buluşturan bir merkez, Diyarbakır‘a da yakışan bu, Diyarbakır hep ifade ettiğimiz gibi tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın ve insanlığın medeniyet geçmişinin çok önemli bir şehri, belirleyici bir merkezi, 33 medeniyet birikimini bugüne taşıyan ve yaşatan tarihi kültürel derinlikleri ve dinamikleriyle bugün dünya üzerinde adeta yaşayan bir kültür mirası ve açık hava müzesi olarak öne çıkan korunması gereken varlıklarıyla, sosyal dokusuyla ve şüphesiz Türkiye'nin geleceğe birlik ve beraberliği içindeki yürüyüşüne katkı koyan kimliğiyle, özellikle bunu hak eden biri şehrimiz” dedi.

TRT Radyo canlı yayın programının ardından Vali Güzeloğlu gazetecilerle bir süre sohbet etti. Program, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Ali VURANEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.