Valilere talimat…

Valilere talimat…
Bakan Güler, operasyondan haberdar olur olmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve bazı daire başkanlarıyla 3 saat süren toplantı yaptı…

Haber merkezi-Türkiyeyi sarsan operasyondan sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla 81 ilin valisine başta Organize, Kaçakçılık ve Mali suçlarla mücadele şube müdürlükleri olmak üzere, şube müdürleri ve sorumlu emniyet müdür yardımcılarını “gözden geçirin” talimatı gittiği bildirildi. Bu arada rüşvet soruşturmasında görev alan şube müdürlerinin yanı sıra sorumlu emniyet müdür yardımcıları ve polislere de soruşturma açıldığı öğrenildi.

Talimatın ardından birçok ilde çok sayıda emniyet müdürü görevden alındı. Emniyet müdürleri kararnamesi çalışmalarına da hız verildi. Bakan Güler, operasyondan haberdar olur olmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve bazı daire başkanlarıyla 3 saat süren toplantı yaptı.    

Toplantıda operasyonun devam ettiği illerdeki emniyet müdürlerinden bilgi istendi. Bakan Güler, operasyonun kendisinden gizli yürütülmesi üzerine geniş çaplı soruşturma için talimat verdi. KOM Daire Başkanlığı’nda ve  diğer kritik daire başkanlıklarında değişiklikler yapılacağı belirtildi.        

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.