VİDEO- Ak Parti’nin Diyarbakır’daki ilk kadın başkanı Kaya oldu

VİDEO- Ak Parti’nin Diyarbakır’daki ilk kadın başkanı Kaya oldu
Ak Parti, Diyarbakır’da bir ilke imza atarak, Yenişehir İlçe Başkanlığına kadın başkan atadı.

TİGRİS HABER- AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da 12 İlçe başkanını görevden almıştı. Birçok ilçeye atamalar yapılmıştı. Ataması yapılmayan Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Bismil İlçe başkanları geçtiğimiz gün belli olmuştu.  Bu kapsamda Yenişehir İlçe Başkanlığına Nupelda Kaya atanmıştı. Atamanın ardından bugün Yenişehir İlçe örgütünde devir teslim töreni düzenlendi. Törene AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, eski Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade ve yeni başkan Nupelda Kaya ile çok sayıda partili katıldı.

yenisehir-001.jpg

Ak Parti bir kadın partisi

Burada kısa bir konuşma yapan Kaya, değerli katkılarından dolayı Kikizade’ye teşekkür ederek, “Tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Bayrağı emek ve değer katan Mürsel başkandan devir alıyorum. Başkanımız iki dönem yaptı, hiçbirimiz kalıcı değiliz. Ancak başkanlık yaptığımız süre zarfında bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Ak Parti bir kadın partisidir. İlk kez bir kadın başkan atanıyor, buda bana nasip oldu. Amacımız Diyarbakır’a ve Yenişehir’e hizmet etmek. Bugüne kadar görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bayrağı yukarı taşıyacak

Daha sonra konuşan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak ise, "Arkadaşlarımızın çok güzel işler yapacağına inanıyoruz. Yenişehir’in bizim için farklı bir yeri var. Kurucusu olduğumuz bir ilçe bu anlamda bizim için yeri farklı. Bu bayrağı tüm arkadaşlar layıkıyla yerine getirdi. Şimdi Nupelda hanım bu bayrağı devir aldı. İnanıyoruz ki İlçe başkanlığını çok güzel bir şekilde devam ettirecek, bayrağı yukarıya taşıyacak” dedi.

Konuşmaların ardından Yenişehir İlçe Başkanlığına atanan Nupelda Kaya görevi eski başkan Mürsel Kikizade’den devraldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.