VİDEO - Baba ve kızının klarnet ve keman yolculuğu

VİDEO - Baba ve kızının klarnet ve keman yolculuğu
 Özel Haber
Hüsnü Şenlendirici hayranlığı babayı klarnet, ‘Muhteşem Yüzyıl’daki bir sahne de kızını keman çalmaya yönlendiriyor. Baba ve kızının ilginç müzik yolculuğu.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Babanın Hüsnü Şenlendirici hayranlığı fanatik düzeyde, bu tutku onu klarnet çalmaya, kızının televizyonda Muhteşem Yüzyıldaki Pargalı karakterinin sevdiği kadına keman çalma sahnesiyle tesadüfen karşılaşması kızı Yağmur’un gelecek tercihini belirliyor.

Babanın hayranlığı, kızının tesadüfen karşılaşması, onları birlikte yol alacakları uzun bir müzik yolculuğuna çıkartıyor.

keman-klarnet-1.jpgBaba Ferhat’ın Hüsnü Şenlendirici hayranlığı onu klarnet çalmaya yöneltiyor

Nusaybin’de yaşayan Baba Ferhat Badur ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendiricinin hayranı. Bu hayranlığından dolayı klarnet çalmak istiyor. Önce Ordudan klarnet siparişi veriyor. Klarnetin parçalarını takması ve ayarlarının yapması uzun zamanını alıyor. Sanatçı Şenlendiricinin klarneti nasıl çaldığını sürekli izleyerek, hiçbir eğitim almadan tamamen kendi çabalarıyla klarneti çalmayı öğreniyor.

Kızım Yağmur benim için neyse müzik de odur diyen baba Ferhat, müzikten inanılmaz keyf aldığını, bu mutluluğun parayla satın alınamayacağını söylüyor. Yaşadığı Nusaybin’de genel olarak başka müzik aletleri kullanıldığı halde kendisinin neden klarneti seçtiğini de tamamen Hüsnü Şenlendirici hayranlığına bağlıyor.

keman-klarnet-3.jpg

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisindeki karakterlerden sadrazam Pargalı İbrahim Paşanın sevdiğine keman çalması Yağmur’a hayatının seçimini yaptırır

Kızı Yağmur’un hikâyesi de kendi anlatımıyla tesadüfen başlıyor. Tarihi dizi ve filmleri izlemeye meraklı olan anne ve babası televizyonda ‘Muhteşem Yüzyıl’ı izlerken dizi karakterlerinden Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamlarından Pargalı İbrahim Paşa’nın sevdiği kadına keman çalma sahnesinden çok etkilenir. Babasına ‘Bana keman al’ diyor. Babası da birkaç hafta sonra kızının istediği kemanı alıyor. O zaman Nusaybin’deki kurs merkezine gidiyor. Üç yıl burada keman eğitimi alan Yağmur Badur daha sonra kendi çabalarıyla keman çalmayı geliştiriyor. Şimdi Nusaybin’de bir kültür merkezinde çocuklara keman dersi veren sanatçı Yağmur Üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Hedefi keman eğitimini daha da geliştireceği üniversitelerden birinin Konservetuvar bölümünü kazanmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum