VİDEO - Boşanma davası açtığı eşi çocuğunu kaçırdı

VİDEO - Boşanma davası açtığı eşi çocuğunu kaçırdı
Diyarbakırlı kadın Avukat boşanma davası açtığı eşi 33 aylık bebeğini kaçırdığı için sıkıntılı zamanlar yaşıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı kadın Avukat boşanma davası açtığı eşi 33 aylık bebeğini kaçırdığı için sıkıntılı zamanlar yaşıyor. Ayrı yaşadığı eşi F.G’nin 33 aylık bebeğini kaçırdığını belirten Avukat Türkan Gülistan Tekin, dün bürosunda basın açıklaması yaptı, 35 gündür çocuğundan haber alamadığını ifade etti.

Avukat Türkan Gülistan Tekin, 2018 yılında evlendiği eşinden şiddet gördüğü için, 14 Şubat’ta evini ayırdı, 14 Mart’ta boşanma davası açtı. Davayı duyan eş F. G.,arkadaşları aracığıyla çocuğunu görmek istedi. Babanın çocuğu görme hakkını ihlal etmek istemeyen Avukat Gülistan Tekin, 33 aylık bebeği avukat arkadaşları vasıtasıyla babasına gönderdi. F.G., 14 Mart’ta görme bahanesiyle aldığı bebeği bir daha geri getirmedi. Bunun üzerine Avukat Gülistan Tekin, 17 Mart’ta velayet davası açtı ve çocuğun velayetini tedbiren aldı.

cocukavukat-tigris.jpg

35 gündür bebekten haber alamıyor

Velayet kendisinde olmasına rağmen 33 aylık bebeğini 35 gündür göremediğini belirten Avukat Gülistan Tekin, dün avukatlık bürosunda basın açıklaması yaptı. Bebeğinin hayatından endişe ettiğini belirten Tekin, yetkililerden yardım istedi. Adli makamlara başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ifade eden Tekin, “Eşime karşı uzaklaştırma kararım da bulunmaktaydı. Eşim bu kararı en az 3 -4 defa ihlal etti. Bu ihlallerle ilgili Aile Mahkemesine bildirimde bulunduk. Fakat Aile Mahkemesi henüz bunlarla ilgili bir harekete geçmedi. Yine çocuğumun kaçırılması olayıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Dosyamızın savcısı bu olayla alakalı ciddi bir şekilde görevini yerine getirmedi. Eşim gözaltına alındı ve tekrar yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı” dedi. Tekin, çocuğunun bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Evinin önüne geldi

Türkan Gülistan Tekin’in yaptığı açıklamanın basına yansımasının ardından, F.G, sabah saatlerinde eşinin yaşadığı eve gelerek, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Tekin, Huzurevleri Karakolu’na giderek hakkında kendisine ve ikametine yaklaşmama kararı bulunan F.G’den şikayetçi oldu. (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum