VİDEO - Dayanışma Platformundan 138 barınma yeri

VİDEO - Dayanışma Platformundan 138 barınma yeri
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Deprem Kriz Merkezinin depremzedelere 138 barınma yeri ayarladığını, burada kalanların tüm ihtiyaçlarının Kriz Merkezi tarafından karşılandığını aktardı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Çeşitli sağlık meslek örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Diyarbakır Sağlık Platformu üyeleri, Diyarbakır’daki depreme ait gözlem ve değerlendirme raporunu açıkladı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda raporu açıklamayan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, kent merkezinde 2’si boş olmak üzere 8 binanın, ilçe ve köylerde tek katlı 12 yapının yıkıldığını söyledi. Kent merkezinde 6 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Turan, bugün itibariyle 242 kişinin yaşamını yitirdiğini, bin kişinin de yaralandığını ifade etti. Turan, yaralılardan 42’sinin yoğun bakımda olmak üzere 133 kişinin ise tedavilerinin sürdüğünü aktardı.

‘Arama kurtarma ihtiyaç malzemesi temin edildi’

Sağlık Platformu bileşenlerinin de içinde yer aldığı Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bir araya gelerek Deprem Kriz Merkezi oluşturduğunu hatırlatan Turan, Platformun bileşenlerinin kendi iş kollarında görev üstlendiğini dile getirdi. Kriz Merkezinin arama kurtarma çalışmaları için iş manikaları, spiraller, hiltiler, mobil kompresörler, eldiven, maske, ışık kaynağı gibi tespit edilen eksiklikler Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Deprem Kriz Merkezi tarafından temin edildiğini dile getirdi.

‘Hastanelerde hizmeti engelleyecek bir hasar yok’

Kentteki içme suyu hizmetinde ciddi bir sorun meydana gelmediğini belirten Turan, deprem nedeniyle Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ve Aile Sağlık Merkezleri’nde çatlaklar meydana geldiğini, bu çatlakların hizmeti engelleyecek düzeyde olmadığını anlattı.

‘138 barınma yeri ayarlandı’

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Merkezinin, depremzedelere özel okul, düğün salonu, işyeri olmak üzere 138 barınma yeri temin ettiğini dile açıklayan Turan, ayarlanan 138 merkezdeki barınma, ısınma, yeme ve içme gereksinimlerinin Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Merkezinin tarafından karşılandığını dile getirdi.

Diyarbakır Valiliği bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğunu, Diyarbakır Tabip Odası olarak kriz merkezine dahil olma taleplerinin reddedildiğini kaydeden Turan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün depremde, 90 ambulans ve 20 UMKE ekibinin gönderildiğini, hastanelerde psikososyal merkezlerin oluşturulduğunu, diğer illere sağlık desteğinin sunulduğu, yeni yoğun bakım kapasitelerinin oluşturulduğunu kendilerine aktardığını ifade etti.

‘6 çadır kent kuruldu’

Barınma için AFAD’ın Toptancılar Sitesi, Newroz Park, Kent Meydanı, Park 75, Sümerpark, Koşuyolu Parkı’nda çadır kentler kurduğunu ifade eden Turan, bu çadır kentlerde yaşanan aksaklıkları eleştirdi.

‘Psikososyal destek sunulacak’

Yaşanan depremler nedeniyle vatandaşların psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Turan, Sağlık Platformu bileşeni olan Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından çocuk ve erişkinler için psikososyal destek çalışmaları planlandığını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.