Yağışlar hububat üreticisini sevindirdi

Yağışlar hububat üreticisini sevindirdi
Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da kurak geçen sezon nedeniyle arazileri yeterince yağış alamayan hububat çiftçisi, geçtiğimiz hafta etkili olan yağmurlar sayesinde rahat bir nefes aldı.

ŞANLIURFA  - Şanlıurfa'da etkili olan yağışlar kurak bir sezon geçiren hububat üreticilerinin yüzünü güldürdü. Sonbahar ‘da arazileri neredeyse hiç yağış alamayan çiftçiler, yılın son günlerinde etkili olan yağmurla bir nebze olsun rahatladı.  Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Şanlıurfa'da uzun zamandır buğday ve arpa ekimi tamamlanmasına rağmen yeterli oranda yağış düşmediği için ürünün çimlenemediğini belirtti. Bu durumun çiftçilerin moralini bozduğunu ifade eden Öztürkmen, yılın son günlerinde etkili olan yağışların herkesi sevindirdiğini anlattı.

Şanlıurfa'nın hububat üretimi bakımından ülkenin en önemli merkezlerinden olduğunu anımsatan Öztürkmen, kuraklık durumunda ülke genelinde bir sıkıntı yaşanacağını vurguladı. Geçmiş yıllara göre daha kurak bir dönem yaşadıklarına işaret eden Öztürkmen, şunları kaydetti: "Geçen yıl ekim, kasım ve aralık aylarında metrekareye 245 milimetre yağış düşerken, bu yılın ayın döneminde 7 milimetre yağış oluştu. Bu anlamda bakıldığında buğdayın yeşermesi, çimlenmesi ve biraz büyümesi için gerekli olan yağış oldukça azdı. Geçen hafta ilimizde 4 günde yaklaşık 29 milimetrelik bir yağış aldı. Bu yağışlar herkesin yüzünü güldürdü. Yoksa DSİ kanallarını açmak zorunda kalacak, belki birçok çiftçimiz yeniden ekim yapacaktı. Bu anlamda hububat için oldukça sevindirici bir olay oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.