Yağmur, Kuraklık Endişesi Taşıyan Çiftçileri Güldürdü

Yağmur, Kuraklık Endişesi Taşıyan Çiftçileri Güldürdü
Kuraklık nedeniyle ekinlerini kaybetme ve zarar görme endişesi taşıyan bölgedeki çiftçiler, dün başlayan yağmurla birlikte derin nefes aldı.

Kuraklık nedeniyle ekinlerini kaybetme ve zarar görme endişesi taşıyan bölgedeki çiftçiler, dün başlayan yağmurla birlikte derin nefes aldı. Uzmanlar,Ocak ayı yağmurlarının tarım alanları için can damarı anlamı taşıdığını dile getirdi.

Meteoroloji; ”Yağmurlar Devam Edecek”

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Güneydoğu’da  dün başlayan  yağmurların tarım ve hayvancılığı olumlu etkileyeceği bildirildi. Mevsimin kurak geçmesi,Aralık ayında yağması beklenen yağmurların gecikmesi ve ekim alanlarında kurumalar görülmeye başlanması üzerine endişeye kapılan bölgedeki çiftçilerin yüzü dün başlayan yağmurla birlikte gülmeye başladı. Meteorolojinin,yağmurun birkaç gün daha devam edeceğini açıklaması çiftçileri mutlu ederken,uzmanlar Ocak ayı yağmurlarının tarım alanları için can damarı anlamı taşıdığını dile getirdi.

Toprak İçin Can Suyu Gibi

Uzmanlar,”Bölgede ciddi bir kuraklık endişesi vardı. Dün başlayan yağmurlar bu endişeleri ortadan kaldırdı. Yağışların sağanak ve aralıklarla yağması, toprağın suyu özümsemesi tarımsal üretimi olumlu etkileyen en önemli faktördür. Meteorolojiden aldığımız bilgilere önümüzdeki aylarda yağışlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Uzun süredir beklenen yağmurların yağmaya başlaması,bölgede son zamanlarda azalan su seviyesini artırmaya ve hayvancılığın canlılık kazanması için de olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.