Yazar Kaya: Tahrif edilen İslam, insanları köleleştirdi!

Yazar Kaya: Tahrif edilen İslam, insanları köleleştirdi!
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önerisi üzerine, bir çok ülkeden farklı inanç, mezhep ve din alimlerinin katılımı ile Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan "Demokratik İslam Kongresi"nin hazırlıklarına devam ediliyor.

HABERMERKEZİ - PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önerisi üzerine Mayıs ayı içinde yapılması planlanan Demokratik İslam Kongresi'nin önemine işaret eden Yazar Hüda Kaya, İslamiyetin yüzyıllar boyunca tahrif edildiğini belirterek, "Tahrif edilen İslam, insanları köleleştiren zihinlerine tecavüz eden, insanın insanları aşağılaştıran, Irçılaştıran, millileştiren dinin değil sadece vahi eksenli insanların ortak huzurunu barışını güvenliğini adaletini insanca onurluca yaşamını eksene alan temel alan dinin aslında ne olduğunu bu girişimler sonucunda ortaya çıkmasına sebep olacak" dedi. 


PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önerisi üzerine, bir çok ülkeden farklı inanç, mezhep ve din alimlerinin katılımı ile Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan "Demokratik İslam Kongresi"nin hazırlıklarına devam ediliyor. Bölgenin bir çok ilinde kongre öncesi kadın, genç, aydın ve İslam alimlerinin katılımı ile yapılmaya devam edilen panellerde bir çok konu başlığı adı altında tartışmalar ise sürüyor. Panellerde bir çok konu üzerinde durulurken, "İslamın özü" başlığının kongrenin ana teması olacağı belirtiliyor. İslamiyet konusunda uzun yıllar araştırmalar yapan ve İslamiyet'te kadın konuları üzerinde deneyimleri ile dikkat çeken Demokratik İslam Kongresi Hazırlık Komite üyesi Yazar Hüda Kaya, kongrenin büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirtti. Kongrenin etkisi ile toplumsal zihinsel bir dönüşümün yaşanacağının altını çizen Kaya, yüzyıllardan bu yana tahrif (Bozulan) edilen bir İslamiyet ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Kaya, "Yıllardır değil yüzyılların tahrif edilen İslam diye tanıtılan devlet egemen saltanat, egemen zihniyetlerin kontrolünde olan İslam'la yönetilen insanlar bu kongre çalışması ile beraber ve bu kongre paralelinde devam eden şehir panalleri ile beraber aslında kuran eksenli dinin esaslarını vahinin esaslarını vahide olan sosyal toplumsal insani hukuksal pek çok gerçeklerin ortaya çıkmasında ehil olan pek çok değerli şahisiyetin buna destek vermesi ile Kuranı İslam'la tanıştıracaklar" diye belirtti.

'Dinde ötekileştirme yoktur'

Tahrif edilen İslam'ın insanları köleleştirdiğine işaret eden Kaya şunları aktardı: "İslam'ın tahrif edilmesi, insanları köleleştiren zihinlerine tecavüz eden insanın insanları aşağılaştıran ırkçılaştıran, millileştiren, dinin değil sadece vahi eksenli insanların ortak huzurunu barışını güvenliğini adaletini insanca ve onurluca yaşamını temel alan dinin aslında ne olduğunu bu araştırmalar bu girişimler sonucunda ortaya çıkacağını düşünüyorum." Türkiye'deki İslam algısındaki problemlere dikkat çeken Kaya, dinin millileştirme meselesine vurgu yaptı. Kaya, "Dinin millileştirilmesi hep 'biz hiç ırkçılık yapmıyoruz hep tevhidi düşünüyoruz' diyen en farklı düşünen muhalif düşünen kesimlerde bile bazı kırmızı çizgilere ait konuları ortaya koyduğunuzda bir bakıyorsunuz hemen milli bir refleks ortaya çıkabiliyor" dedi. İslamiyet'te ırk, renk ve dil farklılıklarının kesinlikle olmadığının altını çizen Kaya, ötekileştirilmeye karşı çıkıldığını kaydetti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.