Yeni dönem: Zincir marketlerde sigara satışı yasaklanıyor

Yeni dönem: Zincir marketlerde sigara satışı yasaklanıyor
Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre gıda marketlerinde elektronik ürünleri ile cep telefonu, zincir marketlerde de sigara satışı yasaklanacak. Zincir marketler pazar günü 11.00'den sonra açılacak.

TİGRİS HABER - Ticaret Bakanlığı, perakende ticarete yönelik yeni düzenlemelere gidiyor. Perakende şirketlerinin dengeli bir şekilde büyümesi gerekçesiyle bakanlık bir taslak hazırladı. Taslağa göre geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması için zincir marketlerin bazı ürünleri satmasına yasaklama getirilecek.

Tütün, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak

Elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak. Marketlerin elektronik ortamdaki satışlarında ise mevcut yasak ve düzenlemeler geçerli olmaya devam edecek. Hızlı tüketim ürünleri satan mağaza ve zincir marketlerin raflarının yüzde 1’i, coğrafi işaretli ürünlerin satışına ayrılacak.

Tarım ve gıda ürünlerinin markete sağlam şekilde tesliminin ardından, ürünün bozulması halinde üreticiden zarar tazmini istenemeyecek. Gıda ürünlerinin müşteri şikayeti nedeniyle incelenmesinde de üreticiye bir bedel yansıtılamayacak. Sebze ve meyve ile 30 gün içinde bozulabilen ürünlerin bedeli, üreticiye 30 gün içinde ödenecek.

Ayrıca bakkal gibi küçük perakendecilerin taleplerini karşılamak için zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacak. (Kaynak: Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.