Yeni Yaşam Derneği’nin seminerleri online platformda

Yeni Yaşam Derneği’nin seminerleri online platformda
Diyarbakır’da Yeni Yaşam Derneği, 120 ayrı konu başlığında online dijital seminerlerle katılımcılara ulaşıyor. İlkbahar ve yaz dönemi seminerlerine 350 kişi katılım gösterirken, sonbahar ve kış dönemleri için ise hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Yeni Yaşam Derneği’nin Hollanda Kraliyeti Matra Programı desteği ile kurduğu “Ekonomi ve Toplum Akademisi”  seminerleri yaşanan pandemi nedeniyle online platforma taşındı.

Proje Koordinatörü Duygu Berekatoğlu, seminerlerin kapsamını sürekli geliştirerek çalışmalarını güçlendirdiklerini, ilkbahar ve yaz dönemi seminerlerinde 350 kişinin katılım gösterdiğini ve şuanda sonbahar ve kış dönemleri için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirti.

duygu-berekatoglu-yeni-yasam.jpg

‘Diyarbakır’da ilk kez seminerler dijital ortamda 120 konu başlığıyla katılımcılara ulaşacak’

Online akademi seminer içeriklerini geniş bir yelpazede hazırladıklarını vurgulayan Berekatoğlu, “Bölgemizdeki endemik bitki çeşitliliğinden, ebeveynlik becerilerine, Covid19 toplumsal etkilerinden, travma sonrası büyüme konularına, Kürtçe dil bilgisi seminerlerinden Kürt edebiyatında farklı şahsiyetlerin analizlerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan bir çok alandaki seminerler herkesin erişimine açık olacak şekilde hazırlanıyor. Alanında deneyimli uzmanlar tarafından ücretsiz, dijital olarak hazırlanan seminerler derneğin web sitesi üzerinden katılımcılara ulaşıyor. Diyarbakır’da ilk kez akademi düzeyindeki seminerler dijital ortamda gerçekleştirilerek 120 ayrı konu başlığıyla katılımcılara ulaşacak. Online akademi yerelin motiflerini ve akademik kapasitesine katkıda bulunması ve dijital platformlar üzerinden bilginin yayılmasına katkıda bulunması bakımından çok önemli bir fark yaratmaktadır. Bilgiye erişimin farklı dillerdeki seminerler üzerinden yaygınlaştırılması aynı zamanda toplumsal bir ihtiyacı da karşılamış olacak” dedi.

yeni-yasam-dernegi-.jpg

‘Online akademinin kadın çalışmaları…’

Proje ekibinin 3 kadından oluştuğunu belirten Duygu Berekatoğlu, “Kadınların her alanda daha fazla yer alması, karar alma mekanizmalarında bulunmaları ve kadın bakış açısının tüm alanlara yansıması cinsiyetçi rollerden sıyrılmak adına büyük önem taşıyor. Bu açıdan hem ekibin kadınlardan oluşması hem de akademi seminerleri kapsamından kadının penceresinden kadın akademisyen-uzmanların hazırladığı seminerler çok daha fazla ilgi çekici konulardan oluşmaktadır. Bir yandan “İslami Feminizm” konusunda tartışmaları da besleyecek düzeyde seminerler verilirken aynı zamanda toplumsal cinsiyet rollerinin yarattığı etkiler üzerinden de seminerler hazırlanmaktadır. Covid-19 sürecinde kadınların yaşadığı sorunlar, özelde de kadın özgürlük mücadelesi ve feminizmde kadının karşılaştığı durumlara ilişkin farklı bir pencereden bakılmasını sağlayan seminerlerin hazırlanması online akademinin kadın çalışmaları yönünü ortaya koymaktadır” diye belirtti.

duygu-berekatoglu-yeni-yasam-dernegi.jpg

‘Kadının güçlü rolünün çalışmalarımızı şekillendirmesine özellikle büyük önem veriyoruz’

Akademide kadının güçlü bir rolünün olması gerektiğini dile getiren Berekatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Proje kapsamında hazırlanan seminer programları çok güçlü bir online arşiv oluşturmakla birlikte açık bir akademi olarak toplumsal cinsiyet eşitliliğiyle ilgili duyarlılıkların özellikle yerel düzeyde geliştirilmesini sağlayacak programlar hazırlamaktadır.  Derneğin ilkeleri ve değerleri çerçevesinde kurulan Ekonomi ve Toplum Akademisi olarak faaliyetlerimizin hepsinde kadının güçlü rolünün çalışmalarımızı şekillendirmesine özellikle büyük önem veriyoruz. Bu nedenle hem Hollanda Kraliyeti Matra Programı hem de kadınlardan oluşan proje ekibinin projede göstermiş olduğu duyarlılık hem akademinin hem de derneğin önümüzdeki süreçlerde çok daha iyi sosyal çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlayacak düzeyde bir kapasiteye dönüşmektedir. Bu vesileyle hem proje ekibine hem de Matra Programına buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

melek-yeni-yasam.jpg

Online seminerler Ocak 2021’e kadar devam edecek

Yeni Yaşam Derneği Ekonomi ve Toplum Akademisi seminer programları 31 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.