Yerel Medya Derneği üyeleri Atilla ile bir araya geldi

Yerel Medya Derneği üyeleri Atilla ile bir araya geldi
Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’yı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’yı makamında ziyaret etti. Yerel medyayı önemsediğini belirten Atilla, kent imajı için güç birliği önerisinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan eden ‘Diyarbakır Yerel Medya Derneği’ kurucu üyeleri,  ziyaretlerini sürdürüyor. Dernek üyeleri, bugünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla ile bir araya geldi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede gazetecilerin sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizler kentin tüm dinamikleri ile hareket etmeye hazırız

Kurulan yeni derneğe başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Cumali Atilla, yerel basına önem verdiğini belirterek, “Diyarbakır haber konusunda önemli bir yere sahip. Vatandaşlarımızın objektif ve tarafsız haber almaları noktasında sizlere büyük görevler düşüyor. Hepimizin ortak amacı bu kente hizmet etmektir. Sizler haberlerinizle, bizde çalışmalarımızla bunu yapmaya çalışıyoruz. Bizler bu kentin tüm dinamikleri ile hareket etmeye hazırız. 1 yıl önceki Diyarbakır ile şuan ki Diyarbakır arasında ciddi farklar vardır. Temizlik konusundan tutun, yollara kadar çok nitelikli çalışmalarımız oldu. Vatandaşımızın belediye hizmetlerinden yararlanması noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde haberlerinizle bu çalışmalarımıza yer veriyorsunuz. Kentimizin imajını bozacak haberlerden kaçınmamız lazım. Çünkü bazen her şey haber değildir. Bu konuda yerel basınımızın hassas yaklaştığını görüyoruz. Bu noktada el ele verirsek güzel işlere imza atabiliriz” dedi.

Halkın sorunlarını yansıtmaya devam edeceğiz

Atilla’dan sonra dernek Başkanı Taner Özbay, yeni kurulan derneğin amaç ve hedeflerine ilişkin bir konuşma yaptı. Özbay, “Öncelikle yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu derneği kurmamızdaki amaç yerel basınımızın yaşadığı sorunları gündemleştirmek ve çözüm yolları bulmaktır. Yapacağımız çalışmalarla bu sorunları kentin tüm dinamiklerini de içine katarak çözmeyi amaçlıyoruz. Bizler bu kente emeği ve onuru ile çalışan gazetecileriz. Hepimiz geçimimizi gazetecilik yaparak sağlıyoruz, başka bir işimiz yok. Yerel basınımızın ne yazık ki ciddi sorunları bulunmaktadır. Ama bizler bu sorunları bahane edip bazı şeylerin arkasına saklanmayacağız. Her boyutu ile kendimizi yenileyip halkın sorun ve sıkıntılarını yansıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Görüşmenin sonunda medya temsilcileri ile Atilla, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.