‘Yerli Otomobil Merkezi Diyarbakır Olsun’

‘Yerli Otomobil Merkezi Diyarbakır Olsun’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘Yerli Otomobil Projesi’ için Diyarbakır’dan da talep var. Sosyal medyada,”Yerli Otomobilin Merkezi Diyarbakır” olsun tagı ile kampanya başlatıldı.

 

 

 Siyasetçi ve aktivist Alaattin Parlak,”Bu konuda bir insiyatif oluşturursak hükümetin bunu dikkate alacağını düşünüyorum” dedi. Vatandaşlar da bu düşünceye paylaşımlarıyla destek veriyor.

Sosyal Medya Üzerinde Kampanya

“Yerli Otomobilin Merkezi Diyarbakır Olsun”.. tagı ile sosyal medyada başlatılan ve giderek büyüyen bir kampanya var. Kampanyayı başlatan isim siyasetçi Alattin Parlak. Daha önce Saadet Partisi,  HAS Parti ve bazı sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapan, AK Parti’de de milletvekili adayı olan Parlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı ‘Yerli Otomobil’ projesinden sonra yerli otomobil merkezinin Diyarbakır olması için harekete geçerek sosyal medyada kampanya başlattıklarını söyledi.

Parlak, bu alanda duyarlılık ve inisiyatif oluşmasını istediklerini belirterek amaçlarının hükümetin dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

 

 

 

 

‘Herkes Bu Konuda Duyarlı Olmalı’

Parlak,”Yerli otomobil projesi milli ekonomi ve kalkınma adına çok önemli bir olay. Ülkemiz ilk kez bu alanda dışa bağımlılıktan kurtulacak. Biz istiyoruz ki bu kadar önemli bir projenin üretim merkezlerinden biri Diyarbakır olsun. Diyarbakır bu alanda merkez olursa kentin ve bölgenin ekonomisine, gelişmesine çok katkısı olacak. Bu alanda duyarlılık ve ciddi bir talep oluşması halinde bunun hükümet tarafından olumlu sonuçlandırılacağını düşünüyoruz. Tüm halkımızı, STK’ları,basını bu konuda paylaşım yaparak duyarlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Sivil toplum örgütüm temsilcileri, iş çevreleri, aktivistler ve vatandaşlar da yaptıkları paylaşımlarla ‘Yerli Otomobilin Merkezi Diyarbakır Olsun” kampanyasına destek veriyor.

Saffet AZBAY-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.