‘Zaza Şeyhmus’  hayatını kaybetti

‘Zaza Şeyhmus’  hayatını kaybetti
Diyarbakır’ın renkli simalarından olan ‘Zaza Şehmus’  lakaplı Şeyhmus İlgin hayatını kaybetti. 70 yaşındaki İlgin, yarın Diyarbakır’da toprağa verilecek.

Diyarbakır’ın renkli simaları arasında gösterilen ‘Zaza Şeyhmus’ lakabıyla bilinen Şeyhmus İlgin, hayatını kaybetti. Aralarında İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya, Mahsun Kırmızıgül, Emrah gibi ünlü isimler olan sanatçılara albüm yapan Şeyhmuz İlgin,64 yaşındaydı.  Bir süredir hasta olan İlgin’in vefatı sanat ve iş dünyasında üzüntü ile karşılandı. İlgin, vasiyeti üzerine yarın Diyarbakır Ulu Cami’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

'Zaza Şeyhmuz' lakaplı Diyarbakırlı Şeyhmuz İlgin, pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Diyarbakırlı İlgin, yaklaşık 1.5 yıldır pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Daha önce Diyarbakır'da birçok ailenin kan davasının barış ile sonuçlanmasında aracılık yapan Şeyhmuz İlgin'in,  Diyarbakır Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Yıldızhan : ”Diyarbakır İçin Önemli Kayıp”

Şarkıcı İzzet Yıldızhan, İlgin'in ölümüne çok üzüldüğünü belirterek, "Güzel bir insandı. Hastane sürecinde onu ve ailesini yalnız bırakmamaya çalıştım. Ailem ile cenazesine katılacağım" dedi.

Şeyhmuz İlgin'in yakın dostu olan şarkıcı İzzet Yıldızhan, İlgin'in zamansız gidişine çok üzüldüğünü belirterek, "Aşağı yukarı 10 yıldır tanıyordum. Şehmuz ağabeyi geç tanıdım. İlerleyen yaşlarında tandığım için çok mutluydum. Aynı sektördeydik. Babacan ve samimi bir insandı. Dostluğumuz pekişti, geç tanıdım ama çok sevdim. Güzel bir insandı. Hastane sürecinde onu ve ailesini yalnız bırakmamaya çalıştım. Cuma günü bütün ailem ile Diyarbakır'daki cenazesine katılacağım. Allah rahmet eylesin" dedi.

Akçadağ : ”Diyarbakır Sultan Babasını Kaybetti”

Şehymus İlgin’in aile dostu olan Diyarbakırspor’un eski yöneticilerinden iş adamı Şahap Akçadağ ise Diyarbakır’ın önemli bir değerini kaybettiğini söyledi. Akçadağ,”Bizim aile dostumuzdu. Biz kendisini o da bizi severdi. Diyarbakırlılar için denge unsuruydu. Hemşerilerimizin arasında yaşanan anlaşmazlıklarda devreye girerek çözüme kavuştururdu. Birçok toplumsal olayı çözdü. Böyle insanlar kolay yetişmez. Sadece ailesi için değil Diyarbakır ve bölge için büyük bir kayıp. Ben ona ‘sultan baba’ derdim. Diyarbakır sultan babasını kaybetti. Diyarbakır iş dünyası boşluğunu zor doldurur” dedi.

Özcan YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.