Zihinsel engelli kıza tecavüz eden ‘meçhul' sanık bulundu

Zihinsel engelli kıza tecavüz eden ‘meçhul' sanık bulundu
"Şiddet uygulayıp tecavüz etti, korkudan anlatamadım"

Bingöl'de zihinsel engelli B.Ç. (19) tecavüz sonucu hamile kaldı. Savcılık engelli kızın kendisini hamile bırakanlardan şikayetçi olmadığı, olayda 'rıza' olduğu gerekçesiyle ‘fail meçhul' olarak geçen zanlı hakkında dosyayı kapattı. Olayın gazetelerde yer almasının ardından Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil oldu, mağdurenin ağabeyinin de üst mahkemeye itirazı sonucu ikinci soruşturma açıldı. B.Ç. komşusunun şiddet uygulayarak kendisine tecavüz ettiğini, korkudan bunu anlatamadığını söyledi. Jandarmanın kendisine gösterdiği 3 kişiden tecavüzcü İ.Ö.'yü teşhis etti. İkinci soruşturma sırasında köyü terk ettiği belirlenen zanlı İ.Ö. hakkında 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 35 haneli bir köyde yaşayan ve henüz 1 yaşındayken babasını kaybeden B.Ç. (19), kendisi gibi zihinsel engelli annesi ve ağabeyi ile birlikte 250 lira dul maaşıyla yaşam mücadelesini sürdürürken, geçtiğimiz yıl evde tecavüze uğradı. Ağabeyleri kendisini öldürür diye korkarak olayı gizleyen B.Ç.'nin, 3 Haziran 2013'te karın ağrısı şikâyetiyle gittiği Bingöl Kadın Doğum Hastanesi'nde 5.5. aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE 'RIZA' DİYE KAPATILDI, ARDINDAN İKİNCİ SORUŞTURMA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan Genç Cumhuriyet Başsavcılığı 22 günde sonuçlandırdığı dosyada engelli genç kızın kendisini hamile bırakan kişilerden şikâyetçi olmadığı ve olayda 'rıza' olduğu gerekçesiyle fezlekede 'meçhul fail' olarak geçen kişi hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. HABERTÜRK'ün vahim olayı gündeme taşıması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahil oldu. Mağdurenin ağabeyi Mehmet Ç., bir üst mahkeme olan Muş Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Ardından olayla ilgili ikinci soruşturma açıldı.

"KORKUDAN ANLATAMADIM"

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında sığınmaevinde tutulan B.Ç.'nin ikinci kez ifadesine başvurdu. Sosyal hizmet uzmanları tarafından mağdur sıfatıyla ifadesi alınan B.Ç. "Evde yalnız olduğum sırada komşumuz olan İ.Ö. bana şiddet uygulayarak tecavüz etti. Bu olay sonucunda hamile kaldım. Korkudan ağabeylerime anlatamadığımdan ötürü sığınmaevi talebinde bulundum" dedi.

KÖYÜ TERK ETTİ 19 YIL HAPİS İSTENİYOR

Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma ekipleri psikolog ve sosyal hizmet uzmanları refakatinde mağdur B.Ç.'ye köyde oturan İ.Ö., İ.M. ve Y.M.'nin fotoğrafı gösterildi. Mağdur kız, ifadesinde adını verdiği İ.Ö.'yü fotoğrafta teşhis etti. Bu durumdan haberdar olduğu öne sürülen 20 yaşındaki şüpheli İ.Ö. gizlice köyü terk etti. İ.Ö. hakkında arama kararı çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından İ.Ö. hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istedi.

ADLİ TIP: "KENDİNİ SAVUNAMAZ"

Adli Tıp uzmanlarının yaptığı incelemede ise B.Ç.'nin IQ derecesinin 70 olduğu, hafif derecede mental reterdasyon bulunan mağdurun beyanlarına itibar edilmesi gerektiği ve mağdurenin söz konusu olaya karşı beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişi durumunda olduğuna karar verdi.

 

Olaydan sonra beden ve ruh sağlığı bozulan B.Ç.'nin doğurduğu kız bebekten alınan kan örnekleri Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şüpheli İ.Ö.'nün yakalanması ile birlikte DNA testi yapılacak. Tecavüz sonrası doğan bebek ise sahip çıkan kimse olmayınca Çocuk Yuvası'na teslim edildi.

Köyde yaşayan mağdure genç kızın annesi Rındiye ve ağabeyi Mehmet Ç.'nin tek isteği B.Ç.'ye tecavüz eden şahsın yakalanıp cezalandırılması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.