183 bin öğrenciye süt dağıtıldı

183 bin öğrenciye süt dağıtıldı
Diyarbakır’da “Okul Sütü Programı” kapsamında 183 bin 215 öğrenciye süt dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın işbirliğiyle yürütülen ‘Okul Sütü’ programı kapsamında Diyarbakır'da süt dağıtım töreni düzenlendi. Program kapsamında Diyarbakır ‘da 183 bin 215 öğrenciye 8 milyon 814 bin 720 adet süt dağıtılacak.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Süleyman İlge ve Hüsamettin Atlı, Milli Eğitim Şube Müdürü Zülküf Yaman, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe ve okul idaresinin katılımıyla 5 Nisan İlkokulu'nda 'Okul Sütü' projesi kapsamında süt dağıtımı yapıldı.

 

Okul yetkilileriyle bir süre görüşen İl Milli Eğitim Müdürü Adnan HURATA ve beraberindekiler, daha sonra sınıfa geçip öğrencilere süt dağıttı ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Diyarbakır il genelinde ikinci dönemde öğrencilere haftada üç gün (Pazartesi-Çarşamba-Cuma) toplamda bin 91 okulda, 183 bin 215 öğrenciye 8 milyon 814 bin 720 süt dağıtılacağını vurgulayan HURATA, "Sizler daha sağlıklı olun ki daha başarılı olabilesiniz. Sağlıklı beslenirseniz hasta olmazsınız, derslerinizde daha başarılı olursunuz. Sütünüzü için, sağlıklı kalın. Bu kampanya sizlere düzenli süt alışkanlığını kazandırmak için devletimiz tarafından başlatılmıştır" şeklinde konuştu.

 

Haber: Ali VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.