2023 Newroz’u depremde hayatını kaybedenlere adanacak

2023 Newroz’u depremde hayatını kaybedenlere adanacak
Bu yıl gerçekleştirilecek Newroz, depremde hayatını kaybedenlere adanacak. 43 merkezde kutlanacak 2023 Newroz’unun ilk ateşi 15 Mart’ta Şemdinli’de yakılacak, final ise Diyarbakır’da gerçekleşecek.

TİGRİS HABER - Bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla gerçekleştirilecek 2023 Newrozu, Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere adanacak. 2023 Newrozu’nun startı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde 10 Mart’ta Amed’te, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP öncülüğünde 11 Mart’ta İstanbul’da açıklanacak Newroz Deklarasyonu ile verilecek.

İlk ateş Şemdinli’de, final Diyarbakır’da

2023 Newrozu’nun ilk ateşi, 15 Mart’ta Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yakılacak. 43 merkezi kutlamaların yanı sıra tüm ilçe, köy ve beldelerde kutlanacak Newroz’un final kutlaması ise 21 Mart’ta Diyarbakır’da olacak.

Depremin 40’ıncı günü kutlama olmayacak

Ancak 16 Mart Halepçe Katliamı’nın yıldönümü, 17 Mart ise Maraş merkezli depremlerin 40’ıncı günü olması nedeniyle her iki günde kutlama gerçekleştirilmeyecek. Birçok merkezde 18 Mart Cumartesi ve 19 Mart Pazar günü kutlamalar gerçekleştirilmeyecek, anma etkinlikleri düzenlenecek. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.