3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksoy, mesajında, engelli vatandaşların hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayırımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmelerinin Anayasanın ve devletin teminatı altında olduğunu belirtti.

TÜİK verilerine göre Diyarbakır'da 120 bin civarında engelli vatandaş bulununduğunu ifade eden Aksoy, Türkiye'de son 10 yıl içerisinde yapılan kanun değişiklikleriyle engelli vatandaşlara evde bakım ücreti verilmeye başlandığını anımsattı.

Diyarbakır'da 14 bin 684 vatandaşın engelli bakım ücretini düzenli olarak aldığını açıklayan Vali Aksoy, şunları kaydetti:

"Engelliler için birçok sosyal organizasyonlar yapılmakta ve yapılmaya da devam edecektir. En önemlilerinden birisi de erişebilmektir. Onların istediği her şeye rahatlıkla ulaşabilmesi için elimizden gelenleri yapmak mecburiyetindeyiz. Bu anlamda, devletimize olduğu kadar halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da görev düştüğünün bilinciyle hareket eden ve her zaman destek ve katkılarıyla engellilerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.