AK Partili başkandan ‘kentsel dönüşüm’ tepkisi

AK Partili başkandan ‘kentsel dönüşüm’ tepkisi
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir, Kaynartepe’deki kentsel dönüşümün Şehir Plancıları Odası’nın başvurusu üzerine durdurulduğunu doğruladı. Demir, “Beni daha çocukken Bağlar için kurmuş olduğum güzel düşümden uyandırdılar” dedi.

TİGRİS HABER - AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaynartepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün mahkeme kararıyla durdurulmasını eleştirdi. Şehir Plancıları Odası’na tepki gösteren Demir, “Türkiye Mühendisler Mimarlar Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası’nın başvurusu üzerine maalesef Kaynartepe’de başladığımız kentsel dönüşüm durduruldu. Bağlarlı çocukların çarpık kentleşmenin ürettiği karanlık sokaklarda, soluk benizli çatlamış duvarlara mahpus evlerde büyümemeleri için verdiğimiz mücadeleyi vurdular. Ve beni daha çocukken Bağlar için kurmuş olduğum güzel düşümden uyandırdılar. Lakin Allah’ın izniyle çocuklarımızı o izbe ve kuytu karanlıklardan da, karanlık düşüncelerden de kurtaracağız. Hiçbir Bağlarlı hemşehrimiz merak etmesin. Kentsel dönüşüm öyle sürekli birilerinin iddia ettiği gibi rant aracı olmadı, olmayacaktır. Kentsel dönüşümü zihniyet dönüşümüne de sebebiyet vereceğinden birilerini sürekli ürküten bir medenileşme, şehirleşme hareketi kalmaya devam edecektir.”

54 bin metrekarelik alan

Kaynartepe Mahallesi'nde 54 bin metrekarelik alanda startı verilen proje kapsamında 1700 hak sahibinin 100'u ile anlaşılarak yıkım işlemlerine başlanmıştı. Bağlar Belediyesi tarafından hazırlanan proje daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'ye geçmişti. Şehir Plancıları Odası’nın Diyarbakır 3’üncü İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru üzerine, Kaynartepe’deki kentsel dönüşüm hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum