Akengin ödülünü aldı

Akengin ödülünü aldı
Bu yıl 25’incisi düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende gazetemizin Genel Yayin Yönetmeni ĺlyas Akengin ödülünü Musa Anter'in oğlu Dicle Anter'den aldı.

 

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nin töreni, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde gerçekleşti.  Törene, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, sivil toplum örgütleri temsilcileri, gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.
 

 

 

‘ÖLDÜ SANIYORLAR AMA İÇİMİZDE YAŞIYOR’
 
Tören öncesi İHD binası önünde konuşan jüri üyesi Hüseyin Aykol, 28 yıldır özgür basın geleneği olarak çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, şunları söyledi: “Bu uğurda arkadaşlarımız şehit düştü, içeri girenler oldu, sürgüne gitmek zorunda kalanlar oldu. Bu bedel ödememiz bütün bu yıllarda ve Musa amcamızdan başlayarak şehit verdiğimiz arkadaşların anısına böyle bir ödül töreni düzenliyoruz. Bunu çeşitli yerlerde düzenledik. İstanbul’da başladık, Diyarbakır’da, Van’da verdik. Bu yıl da İstanbul’u düşündük. İstanbul’daki ödül törenimiz Beyoğlu’nun verdiği bir karar ile yasaklandı. Yasaklama kararını OHAL’de böyle bir toplantı için 48 saat öncesinde haber vermelisiniz. Kapalı toplantılar için bu kural yok. Biz izin istesek de anlaşılıyor ki izin verilmeyecekmiş. Yani bu Musa Anter ödül törenimizden biri de böylece yasaklanmış oldu. Birde bu ödül töreninin şanı ve şerefine böyle bir yasakla taçlandı. Esasen insanların haber alma hakkının savunarak yolumuza devam edeceğiz. İçerde olarak, tutuklu olarak tam 106 kişi var bizden. Bu insanlar devam eden mahkemelerinden ağır ceza alabilir ve yıllarca içerde kalabilir. Eren Keskin arkadaşımızın 140 davası var. Destek olmak için nöbetçi yayın yönetmenliği yapanlara davalar açıldı. Biz bugün ödül verecektik. Onlara ödül verecektik ama kimse bunu engelleyemez. Gelecek yıl bu töreni bir daha düzenleyeceğiz. O kadar güzel haber yapan arkadaşlarımız var ki ödül vermeye devam edeceğiz. Musa Anter’i öldürdüklerini sanıyorlar ama o ölmedi'' dedi.
 
  AFP foto muhabiri İlyas Akengin'in "Gözaltı" adlı fotoğraflarına layık görülen Jüri Özel Ödülü ise Musa Anter’in oğlu Dicle Anter verdi. Akengin, “15 yıldır gazetecilik yapıyorum. 4’üncü ödül alışım. Her aldığımda ayrı bir heyecan ve onur yaşıyorum” dedi.  
 

 

 

Ödüllerin sahiplerine verilmesi ardından gazeteciler toplu fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.