VİDEO - DBB Eşbaşkanları basın toplantısı gerçekleştiriyor

VİDEO - DBB Eşbaşkanları basın toplantısı gerçekleştiriyor
Diyarbakır büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek tek tek tanıştı. Eşbaşkan Serra Bucak, Diyarbakır büyükşehir Belediyesinin borcunun şu an için 2 milyar 438 milyon TL olduğunu açıkladı.

Mehmet Türk-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek tek tek tanıştı. Eşbaşkan Serra Bucak, Diyarbakır büyükşehir Belediyesinin borcunun şu an için 2 milyar 438 milyon TL olduğunu açıkladı. Bazı ihaleler nedeniyle net rakam açıklayamadıklarını söyleyen Bucak, gerçek rakamı daha sonra aktaracaklarını ifade etti.

Eşbaşkanlar Sümerpark yerleşkesindeki nikâh salonu önünde gazetecilerle tek tek tokalaştı, daha sonra toplantı salonuna geçti. Toplantıda moderatör olarak açılış konuşmasını Daimi meclis üyesi Kadir Güleç yaptı. Güleç, 8 yıllık kayyum anlayışı hizmeti sekteye uğrattığını söyledi. Es başkanlar hizmet anlayışıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Eş başkan Serra Bucak, toplantıda özetle şunları söyledi; tebrikleri kabul ediyor ve belediye hizmetlerine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler alıyoruz. Hem yapacağımız hem de geçmişe dair çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz. 23 daire başkanlığının sayılır incelemeleri devam ediyor. Bir kısmını Mayıs ayı encümen toplantısına taşıyacağız. Sitelerimizden takip edilebilecek. Hukuki ve diğer alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Kesintisiz 5 yıl toplamda 8 yıllık belediye binamız maalesef her kese kapalıydı. 31 Mart tarihinden sonra aklınıza gelen her birim her konuda kapımız her alanda açık olacaktır. Bunlar şeffaf bir şekilde yürüteceğimizi söylüyoruz. Bu çalışmaları kent dinamikleriyle birlikte yapacağız. Bunu görev ve sorumluluk anlayışı olarak kabul ediyoruz.”

Serra Bucak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin borcu ile ilgili de bilgi verdi. Bucak, “Bildiğimiz ortaya çıkan bir mali tablo var. Bazı ihaleler var, onlarda biterse toplam borcu açıklayacağız. Ancak, şu an vereceğiz rakam, 2 milyar 438 milyon. Muhasebe kayıtlarına yansıyan 3 milyar 640 milyon TL. DİSKİ’nin yaptığı ihale 907 milyon TL, muhasebeye şimdiye kadar yansıyan ise 200 milyon TL. Bunları netleştirdikten sonra net rakamları açıklayacağız. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.