Akyıl ve ekibi, projelerini anlattı

Akyıl ve ekibi, projelerini anlattı
Diyarbakır Ticaret Borsası’nın seçimine günler kala, adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. Beyaz Liste’den Borsa Başkan adayı olan Fahrettin Akyıl ve ekibi, projelerini anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır Ticaret Borsası’na adaylığını açıklayan Fahretin Akyıl, üyelerinin faizsiz kredi kullanabilmeleri için girişimde bulunacaklarını kaydederek, üniversite kurma, okul sayısını arttırma, laboratuar kurma, mobil tescil sistemi, üyelerinin işlemlerini elektronik sistemde yapacaklarını bir sistem geliştirme sözü verdi.

Fahrettin Akyıl, 1999-2013 yılları arası toplam 14 yıl Ticaret Borsası başkanlığı görevini hatırlatarak, bu süre içerisinde görevini başarılı bir şekilde yaptığını söyledi.

Görev yaptığı dönemde, borsa binasını yaptıklarını, ipekböcekçiliğini geliştirdiklerini, yılda ortalama bin 600 çocuğa kırtasiye ve giysi yardımı yaptıklarını belirten Akyıl, yaptıkları diğer çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Bölgemiz ve İlimiz için adeta nefes kaynağı olan GAP projesinin sulama yatırımlarının hızlandırılması için Borsamızda ve ilimizde büyük bir kamuoyu oluşturduk. Bu işin bir an önce bitmesi için gerekli adımlar tarafımızca atıldı. TOBB İmam Hatip Lisesi, TOBB İlk Öğretim Okulu ve Topraktaşı Köyü İlk Öğretim Okullarını TOBB ile kazandırdık. En büyük hedefimiz olan Üniversite için gerekli çalışmaları başlattık. Maalesef bu çalışmaları biz görevi bıraktıktan sonra yapılmadı. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ilimize bizler kazandırdık. Bu konu daha yapılacak çok var. Onları da göreve gelirsek hızlı bir şekilde yapacağız.”

‘LİSANSLI DEPOCULUK BİZİM DÖNEMİMİZDE İVME KAZANACAK’

Lisanslı depoculukla ilgili çalışmaların kendi döneminde başladığını, son 4 yılda bu konuda hiçbir şeyin yapılmadığını dile getiren Akyıl, “Şimdilerde seçim için dillendirilen konu, inşallah bizim dönemimizde bambaşka bir ivme kazanacaktır.” ifadesini kullandı.

Başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Akyıl, Dicle Üniversitesi’yle işbirliğiyle önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydederek, hayvancılığın eski günlerine dönmesi ve çiftçilerin ürün verimini arttırmak için çiftçi ve besicilere yönelik, bilgilendirme yapacaklarını, seminer ve toplantılar düzenleyeceklerini vaat etti. 

KREDİ KULLANIMINA İLİŞKİN İLGİNÇ İDDİA

Çiftçileri organik tarıma yönlendireceklerini, çiftçi ve besicilerin ürünlerini pazara ulaştırma ve yeni pazarlar bulma konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını aktaran Akyıl, çiftçi ve besicilerin sorunlarına çözüm bulmak için düzenleyecekleri seminere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerini davet edeceklerini sözünü verdi.

Üyelerinin kredi kullanması için adımlar atacaklarını, üyelerinin düşük faizsiz ya da düşük faizli kredi kullanmaları için TOBB ve bankalar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını açıklayan Akyıl, bir de kredi kullanımına ilişkin aldığı duyumu paylaşarak, “TOBB ile beraber yapılan ‘Nefes Kredisi’nden’ maalesef üyelerimizin haberi olmadı. Bu kredi kullanıldı mı? Kullanıldıysa hangi şartlarda kimler tarafından kullanıldı, sormak gerek. Zira bu konuda umarız ki doğru değildir çok ciddi duyumlarımız var.” diye konuştu.

KREDİ GARANTİ FONU’NDA YARARLANMA SÖZÜ

Üye gruplarıyla kooperatifleşmeyi sağlayacaklarını vurgulayan Akyıl, Ticaret Borsası bünyesinde girişimcilik kursları başlatacaklarını duyurarak,  Kredi Garanti Fonu’yla işbirliği yaparak, üyelerinin bu fondan daha fazla faydalanmasını sağlayacaklarını aktardı.

Kendi döneminde Borsa’nın yaptığı okul sayısını artıracaklarının altını çizen “en büyük hedefim” dediği Diyarbakır’a yeni bir üniversite kurma hedefini açıklayarak, “Bununla ilgili projemiz hazır durumda olup göreve gelmemiz durumunda ekibimizle beraber sonlandıracağız.” dedi.

‘İŞLEMLER ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK’

Diyarbakır Ticaret Borsası’nın yıllardır 300-400 üye sayısını aşamadığını, Başkanlık seçimini kazanması durumunda üye sayısını artıracaklarını dikkati çeken Akyıl, Borsa’nın alt yapını güçlendireceklerini, üyelerinin işlemlerini hızlandırmak için elektronik bir ortam yaratacaklarını değinerek, “Borsamızca kurulacak olan mobil tescil servisleri ile tescil hizmetlerini üyelerimizin ve halkımızın ayağına götüreceğiz. Bu hizmetle üyelerimiz zamandan büyük tasarruf sağlayarak tescil işlemlerini borsamıza gelmeden ayaklarına gidecek olan bu hizmetle yapabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın üzerindeki kötü imajın silinmesi için turizm, kültür sanat benzeri çalışmaları yaparak Diyarbakır’ın tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarını sözü veren Akyıl, üyelerinin stopaj sorununu en kısa sürede Maliye Bakanlığı ve vergi daireleriyle görüşüp çözeceklerinin sözünü yapılacaklar listesine ekledi.

Akyıl sözlerine, Diyarbakır’da ürün analizi yapan ve Ticaret Borsası’na ait laboratuar açacaklarını ekledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.