Ala: Devlet-millet ayrımı ortadan kalkıyor

Ala: Devlet-millet ayrımı ortadan kalkıyor
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli bir devrim olduğunu savunarak, bundan sonra devlet-millet ayrımının ortadan kalkacağını söyledi.

ERZURUM - Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Ala, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bu aslında çok önemli bir devrimdir. Bundan sonra devlet-millet bütünleşmesi oluyor, devlet-millet ayrımı ortadan kalkıyor. Halk doğrudan başkanını, cumhurbaşkanını seçiyor. Cumhurbaşkanı bütün milleti temsil eden, 76 milyonu ve onun iradesini, devlet mekanizmaları üstünde kullanan bir konuma yükseliyor. Bu Türkiye'nin siyasi tarihinde çok önemli bir değişimdir" dedi.

Milli mücadelenin Erzurum'da başladığını anımsatan Ala, "Buradan milli mücadele başladı temmuz ayında. Şimdi de temmuz ayı içerisinde yine böyle bir mitingle Türkiye sistemini yeniliyor, sistemini yeniden inşa ediyor. Milletten yana, milletin adamı artık devletin başına geçecek. Millet iradesini temsil eden bir figür, bir irade artık devletin başında olacak" ifadelerini kullandı.

“Siyasal dönüm noktasıdır ve değişimdir"

Cumhurbaşkanlığı seçimini Türk siyasi tarihi bakımında çok değerli, çok önemli bulduğunu anlatan Ala, "Bundan sonra millet iradesine muhayyer hiçbir faaliyetin artık olmayacağının tescilidir bu. Elbette bundan önceki dönemlerde de bu anlayışa uygun, figürler, kişiler oralarda görev yaptılar ama sistem olarak değişikliği yapıyoruz şimdi. Halk artık doğrudan cumhurbaşkanını seçecek. Bu geri dönülmez biçimde siyasal dönüm noktasıdır ve değişimdir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Çözüm sürecine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Bu konudaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" yönündeki soruyu Bakan Ala, şöyle yanıtladı:

"Türkiye, çok ağır bedeller ödetmiş, millet olarak biz çok maliyetler ödemişizdir bu konuda. Bu büyük sorunu çözme iradesini ortaya koydu hükümet zaten. Şimdi meclisimiz de işte komisyondan geçen bu yasa tasarısıyla artık Türkiye'de bu sorunu bütün devlet mekanizmalarıyla milletimizle birlikte çözme iradesini tescilliyor. Bu Türkiye'nin birlikte geleceğe yürümesinin adıdır. İnşallah bundan sonra bu tür sorunlar ayak bağımız olmayacak. Hep birlikte 76 milyon, ileriye yönelik, ileri demokrasiyi inşa ederek, 2023 hedeflerine, 2071 vizyonuna doğru yek vücut olarak yürüyecek." (aa)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.