‘Andok’ yazılı Amedspor forması hükümlüye verilmedi

‘Andok’ yazılı Amedspor forması hükümlüye verilmedi
Doğa sporlarına ev sahipliği yapan Diyarbakır’ın en yüksek rakımlı Andok Dağı’nın isminin yazılı olduğu Amedspor forması, Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından “örgüt propagandası” kapsamında değerlendirilerek sahibine verilmedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Türkiye Dağcılık Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve her yıl 15 Temmuz’da Şeyh Muhammede Andok'un türbesine yapılan geleneksel ziyaretler kapsamında dağcıların tırmanış etkinlikleri düzenlediği Diyarbakır’ın en yüksek rakımlı “Andok”Dağı’nın ismi, Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu tarafından “örgüt propagandası” olarak değerlendirildi. Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında yer alan dağın isminin yazılı olduğu Amedspor forması, “örgüt propagandası” kapsamında değerlendirilerek hükümlüye verilmedi.

img-0072jpg09-07-202015-46.jpg

Kurul propaganda olarak değerlendirdi

Hükümlü Süleyman Arslan, ailesinin kargo yolu ile gönderdiği forma teslim edilmeyince, idareden formanın kendisine verilmesini talep etti.

amedspor-formasi.png

Süleyman Arslan’ın talebi üzerine Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, 6 Ekim’de toplandı. Talebi inceleyen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu,“Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmelik’in 7. Maddesi’ne işaret etti. Söz konusu maddede yer alan “Terör propagandası içeren veya kurum güvenliği açısından sakıncalı olan, suçu veya suçluyu övücü, suçu teşvik, kamuoyunu rencide veya tahrik edici ya da müstehcen içerikli sembol ve yazı benzeri işaretleri taşıyan giysiler kuruma kabul edilemez” düzenlemesine dikkati çeken Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, formanın hükümlü Arslan’a verilmesi talebini reddetti.

‘Örgüt mensupları kod isim olarak kullanıyor’

Kurul, formanın “örgüt propagandası” kapsamında değerlendirilmesini, “Yapılan inceleme ve değerlendirmede formanın arkasında “Andok yazılı olduğu, Andok Lice’nin kuzeyinde bir dağ olup 1996 yılına kadar PKK kampı olarak kullanıldığı ve örgüt mensuplarınca kod adı olarak kullanıldığı…” ifadeleriyle gerekçelendirdi.

Forma aileye teslim edilecek

Kararı oybirliği ile alan Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, “örgüt propagandası” kapsamında değerlendirdiği formanın Arslan’ın ailesine verilmek üzere emanet eşya biriminde muhafaza altına alınmasına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum