Ara tatilde gidilecek yerler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde

Ara tatilde gidilecek yerler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde
 Özel Haber
Ara tatilde bütçenize uygun ve ailenizle güzel zaman geçirebileceğiniz Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile zengin bir bölgedir. Ara tatilde bu bölgeyi ziyaret etmek için gidebileceğiniz bazı yerleri sizler için derledik:

TİGRİS HABER

  • Diyarbakır: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin merkezi olan Diyarbakır, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir şehirdir. İçinde yer alan Surlar, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Diyarbakır'da ayrıca Ulu Cami, Hasanpaşa Hanı, Zinciriye Medresesi ve Hevsel Bahçeleri gibi tarihi yapılar da bulunmaktadır. Burçları, iç kalesindeki pek çok tarihi bina, çeşme, avlu, hamam ve kazısı devam 1500 yıllık kilise vardır. Ayrıca Moğol saldırısında yıkılan ve şatoya benzeyen Amid höyüğü iç kalede olup kazı çalışmaları devam etmektedir.
  • Şanlıurfa: Şanlıurfa, zengin tarihi ve kültürel mirası ile öne çıkan bir şehirdir. İçinde yer alan Balıklıgöl, İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığından kurtulduğu yer olarak kabul edilir. Şanlıurfa'da ayrıca Harran, Göbeklitepe ve Halfeti gibi tarihi ve turistik yerler de bulunmaktadır.
  • Mardin: Kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken bir şehirdir. İçinde yer alan Mardin Kalesi, Ulu Cami ve Kasımiye Medresesi gibi tarihi yapılar, kiliseler, hanlar, hamamlar, teraslı evler, Dara Antik Kenti ve Deyrulzafaran Manastırı gibi tarihi ve turistik yerleri de bulunmaktadır. Midyat ilçesinde ise meraklısının görmek isteyeceği pek çok eski mimari kilise vardır.
  • Gaziantep: Gaziantep, zengin mutfağı ile ünlü bir şehirdir. İçinde yer alan Zeugma Mozaikleri Müzesi, dünyanın en önemli mozaik müzelerinden biridir. Gaziantep'te ayrıca Tarihi Kurtuluş Caddesi, Gaziantep Kalesi ve Hamamönü gibi tarihi ve turistik yerler de bulunmaktadır.
  • Adıyaman: Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehirdir. İçinde yer alan Nemrut Dağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Adıyaman'da ayrıca Kahta Kanyonu gibi tarihi ve turistik yerler de bulunmaktadır.

Bu yerlere ek olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülmeye değer birçok başka yer de bulunmaktadır. Bölgenin zengin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için ara tatili değerlendirebilirsiniz.

Ara Tatil Rota Önerileri

  • Diyarbakır ve Şanlıurfa: Bu rota, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için idealdir. Diyarbakır'da Surlar, Ulu Cami, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi yerleri ziyaret edebilir, Şanlıurfa'da Balıklıgöl, Harran, Göbeklitepe ve Halfeti gibi tarihi ve turistik yerleri gezebilirsiniz.
  • Mardin ve Gaziantep: Bu rota, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kendine özgü mimarisini ve zengin mutfağını keşfetmek için idealdir. Mardin'de Mardin Kalesi, Ulu Cami, Kasımiye Medresesi ve Dara Antik Kenti gibi tarihi yerleri ziyaret edebilir, Gaziantep'te Zeugma Mozaikleri Müzesi, Tarihi Kurtuluş Caddesi, Gaziantep Kalesi ve Hamamönü gibi tarihi ve turistik yerleri gezebilirsiniz.
  • Adıyaman ve Nemrut Dağı: Bu rota, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzelliklerini keşfetmek için idealdir. Adıyaman'da Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Kahta Kanyonu gibi tarihi ve turistik yerleri gezebilirsiniz.

Ulaşım ve Konaklama

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ulaşım, havayolu, karayolu ve demiryolu ile sağlanmaktadır. Bölgede, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman olmak üzere 5 adet havalimanı bulunmaktadır. Karayolu ile bölgeye ulaşım, şehirlerarası otobüs seferleri ile sağlanmaktadır. Demiryolu ile bölgeye ulaşım, TCDD'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde işlettiği tren hatları ile sağlanmaktadır.

Bölgede, her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Oteller, pansiyonlar, apart oteller ve kamp alanları gibi konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.