Ata: Kürt halkına gösterilen silahın hesabı sorulacaktır

Ata: Kürt halkına gösterilen silahın hesabı sorulacaktır
Batman'da binler HÜDA PAR üyeleri olduğu iddia edilen kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel için kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, vurulduğu yere karanfiller bıraktı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, geçmişi yaşayıp geçmişten ders çıkardıklarını belirterek, "Şu bilinsin ki Özcan hevalin katillerinin bulunması için bu komisyonların kurulmasını beklemeyeceğiz. Kürt halkına gösterilen silahın hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullandı. 

Batman Demokrasi Platformu öncülüğünde binlerce yurttaş, HÜDA PAR üyeleri olduğu iddia edilen bir grubun silahlı saldırısı sonucunda Özcan Temel'in katledilmesini düzenledikleri yürüyüş ve açıklama ile protesto etti. Yürüyüşte katılan binlerce Batmanlının içerisinde sıra Demokrasi Platformu bileşenleri, BDP Batman Milletveilli Ayla Akat Ata, Taksim Dayanışma'sından Osman Öztürk, BDP, HDP yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, DÖKH bileşenleri, BDP'li seçilmişler yer aldı. Yürüyüş için Farabim Hastanesi önünde bir araya gelen kitle, Özcan Temel şahsında demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına önce saygı duruşunda bulundu.

Ardından Batman Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, yaklaşık 20 yıl sonra tekrar yaratılmak istenen ortamın farkında olduklarını belirterek "20 yıl sonra böyle bir olayın yaşanması vahimdir. Bu olayı yapan kişiler cesaretlerini Türkiye'nin Rojava'da Kürtlere saldıran çetelere destek vermesinden alıyor. Bu olay Rojava'da yaşanan olaylardan bağımsız değildir. Bu noktada Batman Emniyet Müdürlüğü, Batman Valiliği ve AKP hükümeti saldırıyı aydınlatmadan, failleri ortaya çıkarmadan suça ortaktırlar" uyarısında bulundu. 

Özcan: Korkmayacağız, susmayacağız ve affetmeyeceğiz

Hatun'un ardından söz alan Taksim Dayanışması'ndan Osman Öztürk, Taksim Dayanışması adına Kürt halkını selamlayarak konuşmasına başladı. Yaşanan saldırının çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, "Evet dağlarda çocuklarımız ölmüyor; ama son 4 ayda sokaklarda, meydanlarda 8 çocuğumuzu kaybettik. Medeni, Ali İsmail, Ethem, Özcan ve diğer gençlerimizi aramızdan alanların failleri bellidir. Onları tanıyoruz. Onların sırtını sıvazlayanları da tanıyoruz. Hala aramızdalar. Bunlar özgürlük mücadelesine gönül vermiş olan bizleri korkutmaya çalışıyorlar" diyen Öztürk, bunlar karşısında korkamayacaklarını, susmayacaklarını ve affetmeyeceklerini vurguladı. Batman Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan Esat Altunışık ise, seçim öncesi gerçekleşen bu saldırı ile AKP'nin ne denli "kirli oyunlar" içinde olduğunu gösterdiğini ifade etti. "Bu halk mezar evlerini, domuz bağlarını, sokak ortası infazları ve yüzlerine kezzap dökülenleri unutmadı" ifadeleri ile konuşmasına devam eden Altunışık, "Bir daha bu tablonun yaşatılmasına bu halk asla vermeyecek güce ve iradeye sahiptir. 500'ün üzerinde faili meçhulün yaşandığı ve halen faillerinin açığa çıkartılmadığı karanlık bir dönemi Batman'a yaşatmaya çalışmak en son tercih dahi olmamalıdır. Her kesim bu oyunu boşa çıkaracak yaklaşımı esas almalıdır" dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, BDP'li seçilmişlerin ve STK temsilcileri yanı sıra binlerce yurttaş Temel'in katledildiği Petrol Mahallesi 120'nci Sokak'a doğru yürüyüşe geçti. Kitle yürüyüş esnasında sık sık "Şehîd namirin" , "Katil HÜDA-PAR", "Katil Hizbullah" ve "Özcan yoldaş ölümsüzdür" sloganları attı. Korikê ve Cizre caddelerinde yaklaşık 4 kilometrelik bir mesafe kat eden kitleye binlerce kişi katılırken, Temel'in katledildiği yerde "Çerxwa şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Temel'in vurulduğu yere karanfiller bırakılırken duygulu anlar yaşandı. 

Ata: Vardık, varız ve var olacağız

Burada bir konuşma yapan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Temel'in katledilmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 14 kişinin yasal gözaltı süresi dolmadan serbest bırakıldığına dikkat çekerek, "Biz geçmişi yaşadık ve geçmişten sonuçlar çıkardık. Bugüne kadar tek yapacağımız; Özcan arkadaşımızın ailesi etrafında kenetlenmek. Babası şehit düştüğünde daha 3 günlük olan bebeğin hakkını korumaktır. Devlet er ya da geç geçmişle yüzleşecek. Unutmak yerine hatırlayacak. Geçmişle yüzleşme ve hakikat komisyonları er geç kurulacak. Ama şu bilinsin ki Özcan hevalin katillerinin bulunması için bu komisyonların kurulmasını beklemeyeceğiz. Kürt halkına gösterilen silahın hesabı sorulacaktır. Her kes bilsin ki biz burada, bu topraklardayız. Dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız" ifadelerini kullandı.

Akat'ın konuşmasının ardından binlerce yurttaştan oluşan kitle, Özcan Temel için kurulan taziye çadırına doğru yürüyerek, Temel ailesine başsağlığında bulundu. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.