ATK'nin vicdanı: İyi bak görürsün

ATK'nin vicdanı: İyi bak görürsün
Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği rapora göre, gözlerinde yüzde 100 görme kaybı olduğu ve hayatını tek başına idame

 

İSTANBUL -  ettiremeyeceği belirtilen hasta tutsak Aydın Nas'ın tahliyesi, ATK'de kendisini "Bana bak görebiliyor musun? İyi bak görürsün" diye muayene eden doktorun hazırladığı raporla engellendi. 

Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutulan ve cezaevinde tutulduğu 2 yıllık süre boyunca ilerleyen göz hastalığı nedeniyle yüzde yüz görme kaybı yaşayan hasta tutsak Aydın Nas'a Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) verdiği rapor, kurumun hasta tutsaklara yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi. Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 Haziran'da, gözlerinde yüzde yüz görme kaybı olduğu ve hayatını tek başına idame ettirmeyeceği yönünde hazırlanan rapor sonrasında ATK'ye sevk edilen Nas'a hastane raporu görmezden gelinerek hayatını tek başına devam ettirebileceğine dönük rapor hazırlanarak tahliyesi engellendi. 

Halk arasında "tavuk karası" olarak bilinen tıp literatüründe de "Retinis Pigmentoza" olarak adlandırılan hastalıkla 2 yıldır mücadele eden Nas'ın sağlık durumu cezaevinde kaldığı süreçte tedavisinin de engellenmesi ile giderek ağırlaştı. Hastane raporlarında yüzde yüz görmediği belirtilen Nas'ın, ATK'de yapılan muayenesi ise tıp açısından ibretlik. ATK'de bir doktor tarafından muayene edilen Nas, hastane raporu görmezden gelinmesi yetmiyormuş gibi bir de doktor tarafından adeta tiye alındı. Nas, doktorla arasında geçen ve avukatına aktardığı diyalogu ise şu şekilde anlattı : "Muayene sırasında bir doktor gözlerime baktı ve bana 'doğru söyle görüyor musun?' diye sordu. Ben de sadece sizin orda olduğunuzu hissediyorum. Bir şey görmüyorum dedim. O da bana 'İyi bak iyi bak nasıl görmezsin' dedi." (diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.