Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı rüşvetten tutuklandı

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı rüşvetten tutuklandı
Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar Belediyesi ile ilgili bir süredir gündemde olan rüşvet iddiaları suçüstüne dönüştü.

Soruşturma derinleşecek mi?

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar Belediyesi ile ilgili bir süredir gündemde olan rüşvet iddiaları suçüstüne dönüştü. Rüşvet alındığı ile ilgili yapılan ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan belediyede görevli bir memur ile Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı.

Bağlar Belediyesi ile imar ile ilgili işi olan bir kişi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli F.K'nın kendisinden rüşvet istendiğini polise bildirdi. Durumun polise bildirilmesi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün seri numaraları alınmış paraları arabanın bagajına koyarken, F.K'yı suçüstü yakaladı.

F.K'nın gözaltına alınarak sorgusu sürerken, olaya Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı da karıştı. KOM’da ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A'nın da ifadesi alındı. Başkan Yardımcısı S.A. ve F.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Bağlar Belediyesi ile ilgili sürekli gündemde olan rüşvet iddiaları bu olayla kanıtlanırken, yapılacak kapsamlı bir çalışma halinde rüşvet çarkının geniş bir boyut kazanacağı tahmin ediliyor.

Bağlar Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde HDP'li aday yüzde 60’lık oy oranı ile kazanmasına rağmen, mazbatası verilmedi. Yerine yüzde 25 oy alan AK Parti adayı Hüseyin Beyoğlu Belediye Başkanı olarak atandı. Atanma şekli tartışmalara konu olan ve halen tartışılan Beyoğlu’nun ekibiyle ilgili rüşvet iddiaları sürekli gündem oldu. Son operasyon ve tutuklamadan sonra, rüşvet ağının genişleyebileceği, Bağlar Belediyesinde yeni operasyonlar gündeme geleceği öğrenildi. (Haber Merkezi/İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum