'Bağlar KCK'de mütalaa krizi!

'Bağlar KCK'de mütalaa krizi!
Kürt siyasetçilerin yargılandığı "KCK Bağlar" davasında iddia makamının mütalaasına tepki gösteren avukatlar duruşma salonunu terk ederken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Diyarbakır - Diyarbakır'ın merkez  Bağlar ilçesinde "KCK" adı altında düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 30'u tutuklu 95 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın 22'inci duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Yer darlığı nedeniyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmada 21 tutuklu ile 4 tutuksuz siyasetçi ve müdafi avukatlar katıldı. Çok sayıda tutuklu siyasetçi yakını da duruşmayı izledi. Mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, tüm tutukluların CMK 100/3 maddesinde yer alan katalog suçlardan kaynaklı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. 

Bu sırada duruşma salonunda bulunan müdafi avukatlar, iddia makamının ara mütalaasına tepki gösterirken, avukatlar adına söz alan Feride Laçin, "AİHM kararları ile Anayasa Mahkemesi kararlarında görüldüğü üzere uzun tutukluluğa ilişkin tahliye yönünde kararları bulunmaktadır. Bu tutuklamalar ile sanıkların hem kendileri hem de aileleri mağdur edilmektedir. Biz bu celse savunma yapmayacağız. Her celse sanıkların tutukluluk hallerinin devamına yönelik karar verilmektedir. Bunun gerekçesi de açıklanmamaktadır. Gizli tanıklara huzurunuzda tarafımızca soru sorulma hakkı tanınmamaktadır. Bu işten birileri rant sağlamaktadır. Biz burada öncelikle hukuk talep ediyoruz. Ve tüm sanıkların tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Durumu protesto eden müdafi avukatlar, duruşma salonunu terk etti. Bunun üzerine kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Mart 2014 gününe erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.