Bakan: İkinci el araç piyasasında yüzde 15 düşüş var

Bakan: İkinci el araç piyasasında yüzde 15 düşüş var
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı.

TİGRİS HABER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz" dedi. Ayrıca, bin 500 memur alımının yapılacağını belirten Bolat, denetimlerin sıklaşacağı mesajını da verdi.

Bakan Bolat:’’Enflasyonla sıkı bir mücadele ile para, maliye ve kur politikalarının birleşimi ile bunu düşürmek. 2026 yılında enflasyonu tek haneli rakama indirmeyi hedefliyoruz. Temmuz ayı itibarıyla hızlı bir düşüşü gözlemleyeceğiz. Piyasa ekonomisine inanan bir hükümet olarak stokçuluk, vurgunculuk gibi yöntemleriyle ya da piyasa bozucu işlemlere yönelerek yapılan uygulamalara göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

“İkinci el araç piyasasında yüzde 15 düşüş var”

Otomotiv sektöründeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdiklerini sözlerine ekleyen Bolat, “Stoklar ortadan kalktı, arabalar görünür oldu ve 3 saate teslimler başladı. İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalar karşı aynı çabayı sarf ediyoruz. Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye’de mevcut denetim yapan kadrolarımızın yanına ilave ederek piyasa denetimlerini sıklaştıracağız ve piyasalar normale dönene kadar da çok sıkı bir şekilde halkımızın zarar görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız” dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.