Baraj kapakları açılında Dicle nehri’ndeki adacıkta mahsur kaldılar

Baraj kapakları açılında Dicle nehri’ndeki adacıkta mahsur kaldılar
Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde Dicle Nehri üzerindeki adacıkta piknik yapan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 9 kişi, Eğil Barajı'nın kapaklarının açılıp suyun yükselmesi üzerine mahsur kaldı.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde Dicle Nehri üzerindeki adacıkta piknik yapan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 9 kişi, Eğil Barajı'nın kapaklarının açılıp suyun yükselmesi üzerine mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından botlarla tahliye edilerek kurtarıldı.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Yatırlı Mahallesi'nde yasak ve tehlikeli olmasına rağmen Dağdağan ile Kesen aileleri, Dicle Nehri üzerinde oluşan adacığa piknik yapmaya gitti. Aileler piknik yaparken, Eğil Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte nehirdeki su seviyesi yükseldi. 4'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere toplam 9 kişi kıyıya çıkamayınca adacıkta mahsur kaldı. Çevrede durumu gören vatandaşların bildirmesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.

Yaklaşık 30 dakika süren çalışmada Dicle Nehri'nin ortasında mahsur kalan Şehmuz, Pernaz, Kader, Barış Dağdağan, Aysel Kesen ve çocuklar Murat, Asmin, Arjin Dağdağan ve Umut Kesen lastik botla alınarak karaya çıkarıldı. Ekipler, bölgede yaşayanları uyararak, bir daha adacığa gitmemelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.