Barış Newroz’u olsun

Barış Newroz’u olsun
Türkiye’nin birçok ilinde gününde kutlanmadığı için yasaklanan Newroz kutlamaları Diyarbakır’da bugün izinli olarak kutlanacak.

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından organize edilen Newroz kutlamasının hazırlıkları tamamlanırken, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı'nda yapılacak olan kutlamalar için parti görevlileri ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler teyakkuza geçti.

 

Newroz Tertip Komitesi bir yandan organizasyon hazırlıkları yaparken, öte yandan güvenlik önlemlerini her zamankinden daha fazla ciddiye almış durumda. Alana kilometrelerce mesafe kala güvenlik bariyerleri kuruluyor. 



Güvenlik önlemleri üst seviyede

Alanda belediyelere ait zabıta ekipleri ve 5 bin kişilik gönüllü güvenlik görevlisi günlerdir alanda tedbir alıyor. Alana giren çıkan herkes, parti yöneticileri de dahil aranıyor. Yine bugün alanda detektörlerle ve eğitimli köpeklerle aramalar yapıldı. Aramalar yarın, henüz kitle alana gelmeden sabah bir kez daha yapılacak. 

 

Bayram temizliği

Bütün bu çalışmalarla birlikte Newroz alanına kurulan dev platformda da bugün hummalı bir temizlik vardı. Belediye ekiplerinin ve gönüllülerin yaptığı temizlikle platform yarın gelecek konukları karşılamaya hazır hale getiriliyor. 



Newroz tertip komitesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre alanda 100 erkek ve kadın olmak üzere 200 seyyar lavabo kuruldu. Parti üyeleri, zabıta ve polis ekiplerinin aralarında olduğu 4 bin 500 kişi ise alanda güvenlik önlemi alacak. 5 arama noktasının kurulduğu alanın çevresi ise bariyerler tarafından çevrildi.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.