NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Amedspor, göz hapsinde!

Amedspor, göz hapsinde!

Sadece taraftarların değil, bütün Türkiye’nin gözü Amedspor’da. Türk futbolunun sıkıntı yaşadığı bu dönemde, taraftarı ve diri yapısıyla futbol piyasasına hareketlilik kazandıran Amedspor’un, bundan sonraki süreci nasıl götüreceği merak konusu. Tabiri caizse, Amedspor herkesin göz hapsinde. Taraftarın, rakiplerin, futbol kulüplerinin göz hapsinde.

Takımı şampiyonluğa taşıyan Teknik direktör Mesut Bakkal’ın kalıp kalmayacağı merak konusu olduğu gibi, bu başarıda büyük emeği olan futbolcuların alacağı karar, kimlerin kalacağı taraftarların en fazla merak ettiği iki önemli konu.

Tabi ki en önemli merak edilenler arasında yönetimin devam edip etmeyeceği konusu ise başat sorular arasında. Bütün bu sorular arasından çok süratli hareket edilmesi gerektiği gerçeğini hatırlatmakta yarar var.

Futbolcuların, yönetimin, teknik heyetin kararından çok, Amedspor Yüksek İstişare kurulunun kararları ve yol haritasının ne olduğu önemli. Bu taraftar kitlesi ile Süper lig güzergâhının kendini dayatabileceğini biliyor ve tahmin ediyoruz. Bu nedenle istişare kurulunun kısa, orta ve uzun vadeli planlamasının kısa sürede devreye girmesi gerekiyor.

1-Başkan ve yönetim meselesi, bir an önce netlik kazanmalı.

2-Ardından Teknik Direktör ve teknik heyet meselesi hal olmalı. Mesut Bakkal ve ekibi ile yola devam etmek mantıklı görünüyor. Şampiyonluk izinde emin adımlarla transferler erken başlar, bu arada yabancılık çekilmez, tatil sonrası yola kalınan yerden devam edilir.

3-Futbolcuların durumu; Kalacak ve gidecek olanlar, Mesut hocanın kalması halinde daha net belirlenir, daha kolay yol alınır.

Önümüzdeki günlerde resmi şampiyonluk ve kupa töreni olacak. Tam kadro buluşmanın ardından doğacak boşluk hemen doldurulmalı, oluşturulacak bir heyet boşluk dönemini değerlendirmeli, gelecek için hazırlıklara başlamalıdır.

Amedspor, artık gözde bir takım. Bütün gözler Amedspor’un yapacağı transferlerde, vereceği kararlarda olacak. Amedspor yönetimi ve Amedspor, sadece Diyarbakır’la sınırlı değil, bölgedeki, Türkiye’deki ve Dünyadaki taraftarlarına karşı da sorumludur. Şimdiden de Süper lig konuşulduğuna göre, omuzlardaki yükün ağırlığı görülüyor ve hissediliyor. Şampiyona yaraşır bir yol haritası ile yola çıkılması gerekiyor. Gözde takım olmak, göz hapsinde olmak böyle bir ağırlığı doğal olarak yüklüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR