Bedirhanoğlu: Yeni Süreç DEM Parti üzerinden yürüyecek

Bedirhanoğlu: Yeni Süreç DEM Parti üzerinden yürüyecek
GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, 31 Mart Seçimlerinden sonra yeni bir sürecin başlayacağını ifade ederek, sürecin DEM üzerinden yürüyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Sürecin farklı arka planlarının olacağına işaret eden Bedirhanoğlu, belki bazı gizli görüşme ve diyaloglar olabilir. Bu sefer biraz daha DEM’le görüşmelerin daha ön plana çıkacağı bir dönemi yaşayabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Yerel seçimlere 19 gün gibi bir süre kala siyasi partiler büyükşehirleri almak için çalışmalarını yoğunlaştırırken, özellikle İstanbul Seçimleri Türkiye siyasetini yakından ilgilendirmeye devam ediyor.

sahismail-nbedirhanoglu-1.jpeg

“Türkiye yeni bir sürecin eşiğinde”

31 Mart seçimlerini değerlendiren Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, 31 Mart seçimleri sonrası yeni bir çözüm sürecinin başlayacağını ileri sürerek, bu sürecin DEM Parti üzerinden gelişeceğini tahmin ettiğini söyledi.

“Gelişmelerin çok olumsuz olacağı kanaatinde değilim”

Bedirhanoğlu, Seçim sonuçları ne olursa olsun 1 Nisan sonrası kartların yeniden dağıtılacağını ifade ederek, “Bu hem Türk siyasi hareketinde hem bölgeye dönük gelişmelerin de payı var. Ben ne olursa olsun gelişmelerin çok olumsuz olacağı kanaatinde değilim. Belki bir takım gerilimler yaşanabilir, ama ben Kürt meselesinde yeni gelişmelerin çok uzak olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

sahismail-nbedirhanoglu-2.jpeg

“AK Parti ve DEM Parti arasındaki diyalog kapıları açık”

AK Parti ile DEM Parti arasında diyalog kapılarının açık olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, “Diyalog yollarının kapalı olduğunu düşünmüyorum. Diyalog illa ki bir şekilde vardı. Değişik platformlarda illa ki oldu. Fakat önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin de pozisyonunu geliştireceğini düşünüyorum. Çünkü Kürt meselesine baktığımızda Türkiye ile hesabı olan gerek bölgesel gerek uluslararası aktörlerin bu meselenin üzerinde kendi hesaplarını görmek bir durumları var. Bunların hepsini yaşadık. Bu mesele üzerinden hesabını görmeye çalışıyorlar. Türkiye’yi yönetenler bunu görüyor. Bu gerilim ve tansiyonu düşürme noktasında özellikle 1 Nisan’dan sonra bir çaba içerisinde olacaklarını düşünüyorum” dedi.

“Süreç DEM Parti üzerinden yürüyecek”

DEM Parti’nin mecliste grubu bulunan ve güçlü temsiliyete sahip bir parti olduğunu dile getiren Bedirhanoğlu, “DEM dışında da aktörler var. Ama sürecin DEM üzerinden yürüyeceğini tahmin ediyorum. Farklı arka planları olacak. Belki bazı gizli görüşme ve diyaloglar olabilir. Bu sefer biraz daha DEM’le görüşmelerin daha ön plana çıkacağı bir dönemi yaşayabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.