Belediye Kent Ormanı’na 150 bin ağaç dikecek

Belediye Kent Ormanı’na 150 bin ağaç dikecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Kent Ormanı olarak planladığı 750 hektar arazinin üçüncü etabında ağaçlandırma çalışması devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Kent Ormanı olarak planladığı 750 hektar arazinin üçüncü etabında ağaçlandırma çalışması devam ediyor. Talaytepe ve Mastfroştepe arasında tapusu belediyeye ait 260 dönümlük araziye bir ay içinde 150 bin ağaç dikilmesi hedefleniyor. 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı’nı ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, İmar Planı’nda Kent Ormanı olarak planlanan 750 hektar arazinin üçüncü etabında bugün ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Mastfroştepe ve Talaytepe arasında Fırat, Mezopotamya ve Laleş Bulvarlarının kesiştiği 260 dönümlük tapusu belediyeye ait araziye bir ay içinde 150 bin ağacın dikilmesi hedefleniyor.

  AĞAÇLANDIRMAYA DEVAM EDİLDİ

  Ağaçlandırılacak 260 dönümlük arazide çalışma yapılmasının daha önce bir grup menfaat çetesi tarafından engellenmesi üzerine Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmanın güvenliğini zabıta aracılığıyla sağladı, ardından ağaçlandırmaya devam etti. Yaşanacak herhangi bir olumsuzluk durumuna karşı 2 adet ambulansta alanda hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin de, çalışmayı

yerinde izledi.

  “BELEDİYENİN TAPULU ARAZİSİ”

  Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, çalışma yürüttükleri 260 dönüm arazinin belediyenin tapulu arazisi olduğunu söyledi. Söz konusu arazinin TOKİ’den satın alındığına dikkat çeken Uçaman, arazinin kamusal olarak düzenlenip halkın hizmetine sunulacağını ifade etti. Bir ay içinde 150 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyleyen Uçaman, araziye mavi selvi, İran çamı, çınar, dişbudak, ıhlamur, tespih ağacı, kayalık kısma ise meşe ağaçları dikileceğini, daha sonra alanın piknik ve mesire alanı olarak düzenleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.