Beyoğlu: Hashavar bölgesi imara açık değil

Beyoğlu: Hashavar bölgesi imara açık değil
Diyarbakır Bağlar ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağcılar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Has Havar bölgesinin imara açıldığına dair spekülasyon ve iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Spekülatörler işbaşında

TİGRİS HABER - Türkiye'nin en büyük mahallesi olarak kabul edilen Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Has Havar bölgesinin imara açılacağı yönündeki spekülasyonlar arsa ve konut fiyatlarını etkilediği gibi vatandaşları da mağdur ediyor.

Bağlar Belediyesi, rant elde etmek isteyen arsa ve konut spekülatörlerinin oyununu bozmak için açıklama yaptı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu bölge ile ilgili her hangi bir imar çalışması olmadığının altını çizen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Mağdur olmamaları için vatandaşlarımızı dikkatli olmaya ve bu tür spekülasyonlara itibar etmemeye davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

‘Bizim dışımızda, itibar edilmesin’

Bu söylentilerin kendileri dışında geliştiğini ifade eden Beyoğlu,'Ne bizim belediyemizin ne de devletin ilgili birimlerinin bununla ilgili bir çalışması yok. Ortaya atılan iddia ve spekülasyonlar tamamen arsa ve konut fiyatları üzerinden rant elde etmeye yöneliktir. Kimse bunlara kanmasın. Belediyemizin ile resmi kurum ve kuruluşlar dışında kimseye itibar edilmesin. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşanabilir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum