Bilim insanlarından ilginç çay araştırması

Bilim insanlarından ilginç çay araştırması
Çin'de Sichuan Üniversitesi tarafından binlerce kişi üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları yayınlandı.

TİGRİS HABER -Türkiye'de 'milli içecek' olarak kabul edilen çay, dünya üzerinde milyarlarca insan tarafından tüketiliyor.

Bu kadar yaygın tüketilmesine karşın çayın insan vücudunda yarattığı olumlu ve olumsuz etkilere dair her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Çin'in önde gelen eğitim kurumlarından Sichuan Üniversitesi, Çin'de yaşayan 7 bin 931 kişi ve İngiltere'de yaşayan 5 bin 998 kişi ile yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Türkiye'de milyonların tükettiği ve en sevilen içecek olarak ünlenen çay, yapılan araştırmalara göre insan ömrü için de belirleyici özellikler taşıyor.

Araştırmaya katılanlara yöneltilen "Siyah ya da yeşil çay içiyor musunuz?" ve "Hangi sıklıkla çay tüketiyorsunuz?" sorularına alınan yanıtlarla derlenen rapora göre, aynı zamanda katılımcıların kan basıncı, kolesterol ve vücut yağı değerleri ölçüldü.

Bu ölçümler sonucunda, sıklıkla çay tüketenler ile çay içmeyenler ayrı kategorilere ayrıldı ve sağlık durumları kıyaslandı.

Ortaya çıkan sonuç çay tiryakilerini sevindirdi. Çünkü uzmanlar, tablolaştırdıkları verilerde günlük siyah ve yeşil çay içenlerin daha yavaş biyolojik yaşlanma belirtileri gösterdiğini ve günde üç fincan çay tüketenlerde faydalı özelliklerin arttığını gözlemledi.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.