Xiaomi O modellerin Güncelleme Desteğini Kesiyor...İşte güncelleme desteği kesilen modeller!

Xiaomi O modellerin Güncelleme Desteğini Kesiyor...İşte güncelleme desteği kesilen modeller!
Xiaomi, Nisan 2024 itibarıyla dört önemli modeli için güncelleme desteğini sonlandırma kararı almış bulunuyor.

TİGRİS HABER - Bu karar, kullanıcılarını etkileyen Redmi Note 10 Pro, POCO X3 Pro, Mi 11 Lite ve MIX Fold modellerini içeriyor. Şirketin periyodik olarak güncellediği End of Support (EOS) listesi, belirli cihazların artık güncelleme almayacağını açıkça belirtiyor.

EOS listesinde yer alan cihazlar, sadece yeni HyperOS güncellemelerini değil, aynı zamanda güvenlik yamalarını da almaktan mahrum kalacaklar. Bu durum, kullanıcıların cihazlarının güvenlik açısından risk altında olabileceği endişesini doğurabilir.

Mi 11 Lite modelinin 5G olmayan versiyonunun da bu desteğin kesildiği cihazlar arasında olduğunu belirtmek önemlidir. Redmi Note 10 Pro için son güncelleme, Android 13 tabanlı MIUI 14 ile sunuldu. POCO X3 Pro ve Mi 11 Lite için de güncelleme desteği benzer şekilde sona eriyor. MIX Fold ise HyperOS tabanlı Android 13 sürümünde kalacak.

Bu durum, genellikle üç yıldır piyasada bulunan cihazların güncelleme desteğinin sona erdiği bir dönemi işaret ediyor. Xiaomi, daha yeni modellere kadar cihazlarına genellikle iki Android güncellemesi ve üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi sağlıyordu. Ancak 13T ve 13T Pro gibi daha yeni modellerle birlikte, şirket telefonlarına artık dört büyük Android güncellemesi ve beş yıl güvenlik yaması alma sürecine geçmiş bulunuyor. Bu, kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre güvenli ve güncel tutmalarına olanak sağlayacak bir değişiklik olarak değerlendirilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.