‘Bingöl’de büyük deprem olabilir’

‘Bingöl’de büyük deprem olabilir’
Fransız deprem bilimciler, Bingöl’de büyük depreme işaret ettiler. Deprem bilimciler, Bingöl’ün Elazığ’da meydana gelen deprem fayının bir parçası olduğunu, şu ana kadar bir kırılma yok ise, büyük deprem beklenebileceğini söylediler.

TİGRİS HABER - Daha önce Marmara Fay Hattı'nın haritalandırılmasında en büyük rolü oynayan Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, deprem bilimci jeofizikçiler Pierre Henry ve Romain Bousquet, Halk TV'de yaşanabilecek yeni depremlere dair yorumda bulundu.

Bingöl'de büyük bir deprem bekleyebiliriz

2 Fransız deprem bilimcinin Bingöl ile ilgili söyledikleri şöyle;

* Doğu-Anadolu fayı üzerinde Kahramanmaraş'ta deprem yaşandı. 2020'de Elazığ'da da büyük bir deprem yaşandı. Şimdi aynı fayın başka bir parçası yani Bingöl kaldı. Dolayısıyla orada da büyük bir deprem bekleyebiliriz. Aslında haritada gözüken bütün kırmızı bölgelerde eğer yakın bir zamanda kırılma olmadıysa deprem beklemeliyiz.

Kırılırsa şaşırtıcı olur, şaşırırız ama bu mümkün

* Bingöl civarı çok kısa bir fay alanı, Kahramanmaraş bölgesine göre çok daha kısa bir alan dolayısıyla mantıksal olarak Kahramanmaraş'takinden çok daha küçük bir deprem beklenmeli. Ama bilim bize hep yanıldığımızı gösterir. Mesela Elazığ sekmeni tekrar kırılmaz mı? Kırılırsa şaşırtıcı olur, şaşırırız ama bu mümkün.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.