Bizi mutlu et Amedspor

Bizi mutlu et Amedspor
Amedspor Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Edemen, tarihi maç öncesi gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

“Amedspor için tarihinde başarıya giden bir gün varsa o gün bugündür” ifadesini kullanan Edemen, “Bütün Diyarbakır halkının, bölge halkının Amedspora gönül veren ya da vermeyen herkesin Amedsporun yanında olmasını istiyorum” çağrısında bulundu.

Onları utandıracağız

Erzurum’daki ilk maçta yaşanan talihsiz olaylara ilişkin Amedspor taraftarına sağduyu çağrısında bulunan Edemen, “Biz tabii ki, bize karşı yapılan bu yanlışlıkları onlara karşı yapmayacağız ve bize yakıştığı gibi doğru davranışları sergileyerek onları utandıracağız. Amedspor taraftarı kendine yakışan güzel davranışları sergileyerek rakip takımın taraftarını utandıracaktır” dedi.

 

Farklı yerlere çekildi

Kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımı Nurullah Edemen olarak yaptığını be o paylaşımda kullandığı ‘hesap’ kelimesinin farklı yerlere çekilmesinin doğru olmadığını belirten Edemen, “Orada kullandığım ‘hesap’ kelimesi de tamamen sahada oynanacak maçın hesabına ilişkindir. Bunu insanların ilgisiz alakasız başka yerlere çekmesine yakıştıramıyorum” diyerek sitemini dile getirdi.

Provokasyona dikkat

Amedspor taraftarına provokasyonlara gelmemesi uyarısında bulunan Edemen, maç öncesi ortamı germek isteyenlere karşı da Valilik ve Emniyet’e, önlemlerin alınması konusunda başvuruda bulunduklarını ve gerekli önlemlerin alınmasını umut ettiklerini söyledi. Erzurum Spor ile bugün oynanacak maçın Amedspor kulübü için tarihi bir maç olacağını söyleyen Edemen, “Biz, maçımızı onurlu, gurulu bir şekilde 90 dakika oynayacağız ve 90 dakikanın sonunda bir üst lige çıkan takım olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin bu hassasiyeti gözetiyor olmasını istiyorum. Olabilecek provokasyonlara gelinmemesini özellikle rica ediyorum” diyerek taraftar kitlesini uyardı.

Adımızı finale yazdıracağız

Sahaya galibiyet parolası ile çıkacaklarını ve turu geçme vizesini alacaklarına gönülden inandıklarını belirten Amedspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ise,“Tabii ki, bunu tek başına başarmayacağız; yönetim, çalışan personel, sahada taraftar, oyuncularımız hep birlikte birbirimize kenetlenmiş büyük bir aile olarak başaracağız. Yarın, umut ediyorum ki, istediğimiz neticeyi alacağız, finale adımızı yazdıracağız” dedi.

Tarihi maç öncesi gazetemize konuşan Amedspor Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Edemen’in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Amedspor Kulübü olarak yarınki maçta parolanız nedir?

 

‘Başaracağımıza olan inancımız tamdır’

Yarın aslında sezonun en önemli maçı oynanacak. ‘Olmak ya da olmamak’ denir ya yarınki maç tam da böyle bir maç. İnşallah, ilk maçta sergilediğimiz futbolu burada da sergileyeceğiz ve Erzurum Sporu burada eleyerek finale çıkmayı başaracağız. Bu anlamda yönetim olarak, teknik heyet olarak, oyuncular olarak başaracağımıza olan inancımız tamdır. Tabii ki, her takım kazanmak için sahaya çıkar ve Erzurum da bunun için çıkacaktır ama biz kazanacağız.

‘Felsefemiz her şeyden önce dostluktur, arkadaşlıktır, kardeşliktir’

Erzurum’da yönetimin sahanın dışında bize gerçekten çok iyi yaklaşımları vardı. Daha önce biz de çok güzel bir şekilde Erzurum Sporu ağırlamıştık. Buradan Erzurum Spor yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Tabii sahanın içinde yaşananları, tribünlerde yapılan küfürleri, ırkçı söylemleri kabul etmiyorum. Bu hiçbir şekilde sporun içeriğinde olmayan, spor ahlakı ile bağdaşmayan hareketler ve davranışlardır. Biz tabii ki, bize karşı yapılan bu yanlışlıkları onlara karşı yapmayacağız ve bize yakıştığı gibi doğru davranışları sergileyerek onları utandıracağız. Amedspor taraftarı kendine yakışan güzel davranışları sergileyerek rakip takımın taraftarını utandıracaktır. Biz daha önce Erzurum Sporu, sezonun ikinci yarısının ilk maçında Diyarbakır’da kendilerini güzel bir şekilde ağırlamıştık. Bugün de müsait olurlarsa yine kendilerini en iyi şekilde ağırlamak için davet edeceğiz. Sahadaki hesabımız ayrı ama sahanın dışındaki yaklaşımımız her zaman ayrı olacaktır. Amedspor olarak da kent olarak da felsefemiz her şeyden önce dostluktur, arkadaşlıktır, kardeşliktir. Önce doğru iletişimdir ondan sonra sportif başarıdır. Bugüne kadar bunları yaptık, bundan sonra da yapacağız. Zor maç ama kazanan biz olacağız. 1-0 mağlup olmak dünyanın sonu değildir, kötü bir skor da değildir. Kendi evimizde seyircilerimizin önünde bunu bir avantaja çevirip, inşallah yarın bir üst lige çıkmak için oynanacak maçın finalisti olmayı planlıyoruz.

Sosyal medya üzerinde yarınki maçla ilgili olumlu olumsuz birçok paylaşımlar yansıyor. Yarınki maçla ilgili bir gerekli güvenlik önlemleri alındı mı, bu konuda ilgili kurumlarla istişareniz var mı?

 

‘Nurullah Edemen olarak kişisel duygularımı dile getirmiştim’

Hafta içinde Erzurum maçından bir gün sonra kendi sosyal medya hesabımdan bir yazı yazmıştım. Bu basına yapılmış bir açıklama değildi ve Nurullah Edemen olarak kişisel duygularımı dile getirmiştim. Sanırım Erzurum Spor Başkanı, yönetimi ve camiası veya maalesef bazı art niyetli farklı kesimler bunu farklı algılamak ve kullanmak istemişler. Bununla ilgili başta Erzurum Spor Başkanının yaptığı maalesef talihsiz bir açıklama var. Çünkü benim yazdığım yazının içeriğinde Erzurum Sporla, yönetimiyle, taraftarıyla ve Erzurum’da oynanan maçın içeriği ile ilgili tek kelime yoktur. Tamamen sezon başından beri bize yapılan baskıların nasıl olduğunu kısmen dile getirmişim ve başka takımların bizi yenen Erzurum Spor üstünden nasıl prim yapmaya çalıştıklarını dile getirmişim. Orada kullandığım ‘hesap’ kelimesi de tamamen sahada oynanacak maçın hesabına ilişkindir. Bunu insanların ilgisiz alakasız başka yerlere çekmesine yakıştıramıyorum. Ali Başkana da -güzel bir dostluğumuz, arkadaşlığımız var- bunun karşılığı öylesi sivri öylesi rijit bir açıklama olmamalıydı, böyle bir açıklamadan dolayı da kendisini kınıyorum.

‘Kentimize yakışan maçı 90 dakika oynatmak ve sonucu görmektir’

Burada yapılması gereken tek şey seyircimizin bu oyunlara gelmemesidir. Yarın maçımızın 90 dakikada tamamlanmış olması gerekiyor. Yeneriz, yeniliriz, finalist oluruz olmayız kentimize yakışan maçı 90 dakika oynatmak ve sonucunun ne olacağını görmektir. Bu anlamda biz bu yapılanların art niyetli olduğunu ve bir planlamanın gereği olduğunu yönetim olarak düşünüyoruz. Bununla ilgili hem İl Emniyet Müdürümüzle gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Dün  İl Valimiz ile de görüşüp bu maçın hassasiyeti ile ilgili endişelerimizi dile getireceğiz. Erzurum Sporun yaptığı bu tansiyonu yükseltme çalışmasının da bir oyun olduğunu anlamaya çalışacağız. Umarım, başta İl Valimiz ve Emniyet Müdürümüz bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti bu maçta da gösterirler ve bu oyunların gerçekleşmemesi adına gerekli güvenlik tedbirlerini alırlar.

Ne tür endişeleriniz var biraz açar mısınız?

‘Taraftarlarımızın oyuna gelmemesini istiyoruz’

Bu yapılan açıklamaların art niyetli olduğunu, insanları germek adına yapılmış bir strateji olduğunu, saha içinde saha dışında bunlara farklı tepkilerin verilerek belki maçın işin içinden çıkılamaz bir hale getirilmesinin istendiğini öngörüyor ve algılıyoruz. Buna ilişkin endişelerimizi dile getireceğiz. En başta güvenliğimizin çok sıkı bir şekilde alınması lazım ve sonra da seyircilerimizin, taraftarlarımızın bu oyuna gelmemesini istiyoruz.

Seyircilerinizin oyuna gelmemsi için aldığınız bir önlem var mı?

‘Amedspor kulübü için tarihi bir maçtır’

Biz gerek kulübümüzün resmi sitesinden gerekse de sosyal medya hesaplarımızdan seyircilerimizle ilgili gerekli duyuruları yapacağız. Gerekirse insört de dağıtacağız ve maç öncesinde de gerekli uyarıları yapacağız. Taraftar grubumuzla da bir araya gelerek bu hassasiyeti dile getireceğiz. Ben sağduyulu taraftarlarımızın bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyorum. Biz, maçımızı onurlu, gurulu bir şekilde 90 dakika oynayacağız ve 90 dakikanın sonunda bir üst lige çıkan takım olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buradan sizin aracılığınızla da dile getirmek istiyorum, yarın Diyarbakır’da oynayacağımız maçımız Amedspor kulübü için tarihi bir maçtır. Herkesin bu hassasiyeti gözetiyor olmasını istiyorum. Olabilecek provokasyonlara gelinmemesini özellikle rica ediyorum. Bugüne kadar hep söylediğimiz gibi direne direne burarla geldik ve bu maçta da hem saha içinde hem tribünlerde direneceğiz. Mezopotamya’nın hoşgörüsünü, insana verdiği değeri yarınki maçta hem sahada hem tribünde ortaya koyacağız ve inşallah kazanan biz olacağız.

Amedsporun bir yerlere gelmesinden rahatsız olanlar mı var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

‘Amedspor kulübü Türkiye’deki bütün kulüplerin sahip olduğu koşullara haizdir’

Yaşamın en temel kurallarından biridir, herkes her zaman her şeye sempati duymak zorunda değildir. Belki bizim de adımızın Amed olmasından kaynaklı sempati duyulmayan bir takım olabiliriz. Bazı kesimlerin de bu anlamda bize sempatiyle bakmadığını, hoşgörülü olmadığını hatta bizim varlığımızdan rahatsızlık duyduklarını düşünüyoruz. Umarım yanılan biz oluruz ama öngörümüz ve düşüncemiz bu yöndedir. Bunun pratiğini de zaman zaman yaşadık. İsmimizin Amed olmasından sonraki maçlarda hem aldığımız cezalarda hem saha içindeki ve dışındaki yaklaşımlarda bunu yaşadık. Bunu devlet nezdinde gördüğümüzü söylemek doğru olmaz ama sonuçta devleti, hükümeti bireyler temsil ediyor. Bireylerde belki bize sempati duymayanlar, engel olmaya çalışanlar vardır ama öyle ya da böyle biz bugün bu grupta yarı finale kadar gelmiş bir takımız. Nasıl ki, biz bugüne kadar dik durabildiysek, imkânsızlıkları başarabildiysek, yapılan haksızlıklara göğüs gerebildiysek yarın da aynı tutumu göstermeliyiz. Artık kimin bizi nasıl gördüğünü çok önemsemiyorum, biz neyiz, biz nasıl bakıyoruz hayata, biz nasıl olmak istiyoruz bunun için emek veriyor, çaba harcıyoruz. Bu emek, çaba ve düşüncemiz doğrultusunda devam edeceğiz. Herkese her zaman şunu söyledim Amedspor kulübünü hiç kimse başka bir yere çekmesin. Amedspor kulübü Türkiye’deki bütün kulüplerin sahip olduğu koşullara haizdir. Bunun mücadelesini verdik ve bundan sonra da devam edeceğiz.

İsim değişikliği konusunda sosyal medyadaki söylentilerin bir karşılığı var mı, bir isim değişikliğine gidilecek mi?

‘Böyle bir gündemimiz yok’

Bizim böyle bir gündemimiz yok. Sonuçta burası dernek statüsünde olan bir spor kulübüdür. Bugün bizler görevliyiz ama yarın bizler görev almayabiliriz, başka arkadaşlar gelip görev alabilirler. O gün onların böyle bir takdiri olur, o yönde bir inisiyatif kullanırlar ama onun için de şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Ama bu kulübün başkanı olarak ne şahsımın ne de yönetimdeki hiçbir arkadaşımızın böyle bir öngörüsü yoktur. Biz, adının Amed olmasından büyük onur ve gurur duyduğumuz bu takıma elimizden geldiğince, ömrümüz yettiğince başarısına başarı eklemek adına mücadele edeceğiz.

Oyuncularınızın motivasyonu nasıl, onların yarın ki maçla ilgili duygu ve düşünceleri nasıl ve bu maç için oyuncularınıza bir prim verilecek mi?

‘Annelerinin ak sütü gibi helal bir şampiyonluk olacak’

Sporcularımız gerçek anlamda şampiyonluğa inanmış bir moddalar. Her ne kadar Erzurum’da 1-0 mağlup olsak bile bunun bir dezavantaj olmadığını arkadaşlarımız kavramış durumdalar ve maçtan sonra da moralleri, neşeleri gayet yerindeydi. Arkadaşlarımızın tümünde yarınki maçı kazanacaklarının özgüveni vardır. Prim, spor kulüplerinin olmazsa olmazıdır ama Amedspor kulübü öyle parayı har vurup harman savurabilecek yapıda bir kulüp olmadığı gibi böyle bir özkaynağa da sahip değildir. Biz çok zor koşullarda mücadele ediyoruz. Sporcularımızın içerde alacakları da var maalesef. Finale çıkmak için gönül isterdi ki kardeşlerimize prim verelim, gerçekten bunu hak da ediyorlar ama maalesef böyle bir paramız yok. Ekonomik olarak belki yetebilirsek harçlık anlamında bir şeyler verebiliyoruz ama her şeyden önce biz yüreğimizi veriyoruz, sevgimizi verebiliyoruz. Biz bugüne kadar bununla geldik. Amedspor takımı sporcuları aç değil ama maalesef başka takımların kazandıkları paralara da hiçbir zaman sahip olamadılar. Bu anlamda gösterdikleri özveriden, başarıdan dolayı sporcularımızı, teknik heyetimizi, kulüp çalışanlarımızı tebrik ve takdir ediyorum. Bu kardeşlerim gerçekten şampiyonluğa layık bir mücadele sergilediler. Allah kısmet ederse bu şampiyonluk annelerinin ak sütü gibi helal bir şampiyonluk olacak. Şaibesiz, hilesiz, saf alınteri ile alınmış bir şampiyonluk olacak. Buradan kardeşlerime her maç öncesi söylediğimi tekrarlamak istiyorum; siz sahadasınız 11 kişi ama milyonların ve bizim yüreğimiz sahada sizin yüreklerinizin yanında olacak. Biz bu şiarla bu bilinçle sahaya çıkıyoruz.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

‘O gün yarındır’

Amedspor için tarihinde başarıya giden bir gün varsa o gün yarındır. Bütün Diyarbakır halkının, bölge halkının Amedspora gönül veren ya da vermeyen herkesin Amedsporun yanında olmasını istiyorum. Stadımız büyük bir stad değil, 2 bin 800 kişi kapasiteli mütevazi bir stad'dır ama seyircilerimizin stadın dışında da olsa orada olmasını ve manevi duygularını sahanın içine yansıtmalarını istiyorum. Yarın hep beraber, maç bittikten sonra da finalist olmanın onurunu, gururunu, keyfini hep birlikte yaşayacağız.”

Taşkın’dan önemli açıklamalar

Amedspor Teknik Direktörü Taner Taşkın’da gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. İşte Taşkın’ın tarihi karşılaşma öncesi gazetemize yaptığı açıklamaların satır başları;

Yarınki maça hazırlığınıza, oyuncularınızın moral motivasyonuna ilişkin neler söylemek istersiniz?

‘Hassas bir maç olacak’

“Erzurum’da çok iyi mücadele etmiştik ve hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Tabii ki buradaki maç daha hassas bir maç olacak sonuçta kendi evimizde kendi seyircimiz önünde oynayacağız. 1-0’lık bir skoru rakip için çok büyük bir avantaj olarak görmüyorum ama dezavantaj da değil. Onlar şuan kendi hanelerine 1 farklı galibiyeti yazdılar.

‘Finale adımızı yazdıracağız’

Biz tabii ki, sahaya galibiyet parolası ile çıkacağız. İlk olarak 1-0’ı bulup oyuna ortak olmak istiyoruz. Ondan sonraki süreç ise her iki takım için 0-0 başlar ve ardından da arzu ettiğimiz golü ya da golleri bulup turu geçmek istiyoruz. Tabii ki, kolay olmayacak ama bizim seyircimiz gerçekten coşkulu ve oyuncularımızı çok sıcak tutuyorlar,  inatla galibiyeti zorluyorlar. Takım olarak gördük ki, biz onlardan daha yürekli daha istekli daha arzuluyuz. Aynı oyunu burada oynadığımız taktirde turu geçme vizesini alacağımıza gönülden inanıyorum. Tabii ki, bunu tek başına başarmayacağız; yönetim, çalışan personel, sahada taraftar, oyuncularımız hep birlikte birbirimize kenetlenmiş büyük bir aile olarak başaracağız. Yarın, umut ediyorum ki, istediğimiz neticeyi alacağız, finale adımızı yazdıracağız.

‘Yönetim engelleyebilirdi!’

Sahaya çıktığımızda her şeyden önce sinirlerimize hakim olacağız. Biz bir intikam maçına çıkmayacağız, sadece turu geçme maçına çıkacağız. Orada biraz nahoş olaylar yaşadık ve o bizi çok sıktı. Biz oraya gittiğimizde teknik heyeti, yönetimi ile bize iyi bir ilgi alaka vardı ama biraz da maçtan önce aba altından sopa da gösterdiler. Yarın, falan grup, kale arkası size şöyle bağırabilir, kulübenin arkasındakiler size şöyle yapar siz kafanıza takmayın. Yönetimle ilişkiler iyi olabilir ama liderlik bir sanattır ve yönetimin tribünlere hakim olması gerekiyor. 20 bin kişinin bize siyasi bir protestosu, ağza alınmayacak küfürleri, yönetim tarafından engellenebilir şeylerdi diye düşünüyorum.”

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.