'Bugün burada olmamım tek sebebi Zozan'dır'

'Bugün burada olmamım tek sebebi Zozan'dır'
Genel seçimlere girecek en genç milletvekili adaylarından HDP Van Milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım, kadınların HDP'deki temsiliyet düzeyine dikkat çekerek

"Kobanê'de mücadele eden kadınlar bize ışık oldu" dedi. Yıldırım, karşı karşıya kaldığı sürgün ve asimilasyon politikalarının mücadelesini nasıl etkilediğini de şu sözlerle anlattı: "Resmi kurumlarda veya okulda Yeliz ismi, evde kullandığım Zozan ismi bende çelişkilere yol açtı. Ama her zaman Zozan ismi daha baskındı. Bugün burada olmamın tek sebebi de Zozan'dır."

Türkiye'de yaşayan tüm halkların umut kaynağı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP), gösterdiği adaylar ve açıkladığı beyannamesi ile eşitlikçi ve kapsayıcı bir perspektif oluşturuyor. Her kesimden gösterdiği adaylarla dikkat çeken HDP'de yüzde 48 oranında yer bulan kadın adaylar ise ön plana çıkıyor. HDP, gösterdiği kadın adaylar ile bugüne kadar yok sayılan kadın kimliğinin dirilişini temsil ediyor. Van'dan HDP adayı olan Zozan Yeliz Yıldırım da bunlardan biri.

'İnsanın ruhu kendi toprağında filizlenir'

Bazen kendisine "Neden Ankara değil de Van?" diye sorulduğunu aktaran Yıldırım, "Benim yerim burası. Ben 15 aylık bebeğimi bırakıp geldim. Çünkü bu mücadele için bir şeyler yapmak istiyorum. Burası benim toprağım, benim halkım, benim insanım. Ben onların kızı, kardeşiyim. Metropolde büyümüş olmam aramızdaki ruh bağının koptuğu anlamına gelmez. İnsanın ruhu kendi toprağında yeşerir. Kendi toprağında filizlenir. Ben de burada beni kabul edeceklerini ve bağırlarına basacaklarını çok iyi biliyorum. Aldığım olumlu tepkiler de hep o yönde. Mücadelede yer almamız gerekiyor. Yoksa özelde Kürt halkı genelde de tüm halklar hiçbir zaman özgürlüğüne ve gerçek demokrasiye kavuşamayacak. Sistemin bize dayattıklarını kabul ediyoruz. Hepimiz birer çağdaş köle statüsündeyiz. Aslında özgür olduğumuzu sanıyoruz ama değiliz. İşte bunlarda bu zihniyet devrimini bu bilinci yakalamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.