Çatışmalara direnen Tarihi Diyarbakır evi dökülüyor!

Çatışmalara direnen Tarihi Diyarbakır evi dökülüyor!
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Fatihpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 2015 yılındaki çatışmalı sürece bile direnen tarihi Diyarbakır evi ilgisizlikten dolayı harabe haline geldi.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - 100 yılı aşkın bir tarihe tanıklık eden evin çatışmalara direnmesine rağmen evin sahibinin ilgisizliğine yenik düşeceği gözlendi. Tescilli yapı olduğu için yıkılamayan Diyarbakır evi, Kurşunlu Cami ve yeni yapılan evlerin ortasında ucube bir yapı gibi kalmış.

tarihi-ev-said-bayramin-haberi-1.jpg

Mülkiyet sorunu var

Tarihi ev ile ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri, Evin özel şahıs mülkiyetinde olduğunun altını çizerek, “Özel şahıs mülkiyetinde olan evin onarımı için bugüne kadar bir başvuru yapılmadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik gereği proje ve uygulama desteği sunduğuna değinen yetkililer, "Bunun için sahiplerinin başvurusu gerekiyor. Bugüne kadar başvurmadığı için evle ilgili onarım yapılmamıştır” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum