VİDEO - Çevre Yolu çalışmasında mezar yeri çıktı!

VİDEO - Çevre Yolu çalışmasında mezar yeri çıktı!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce geçtiğimiz ay sonu başlatılan Diyarbakır Çevre yolu ile Elazığ Yolunu birbirine bağlayacak yol çalışması sırasında bir mezar tespit edildi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Dökmetaş Köyü’ndeki Sahabe mevkiinde tespit edilen mezar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nca, mahallenin mezarlık alanına taşınacak.

mezar-yeri-tasima-1.png

Edinilen bilgiye göre, Geçtiğimiz ay sonunda başlatılan ve Merkez Kayapınar ilçesini Silvan yoluna bağlayacak Çevre yolu yapım çalışması devam ediyor. 12 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olacak yol çalışması sırasında Yenişehir ilçesi Dökmetaş Mahallesi ve civarındaki Sahabe mevkiinde bir mezar kalıntıları bulundu. Yapılan incelemede kime ait olduğu bilinmeyen mezarın etrafı kapatılarak, tabela asıldı.

mezar-yeri-tasima-2.png

Mezarın sazlık alanda olduğundan dolayı bugüne kadar ortaya çıkmadığı bilgisine ulaşılırken, mezarın kime ait olduğu ise belirsizliğini koruyor. Yol çalışmasını yürüten Müteahhit Firma ve Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Kontrol Şube Müdürlüğü, Dökmetaş Mahallesi sakinleri ile yapılan görüşmede, mezarın taşınmasına yönelik ortak bir karar alındı.

mezar-yeri-tasima-3.pngÖnümüzdeki günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde oluşturulacak bir ekip ile mezarın taşınma işlemleri yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.