CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Diyarbakır'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Diyarbakır'da
Sarı: "(Berkin Elvan'ın ölümü) Hiç hak etmediği ölümü yaşaması insanlarda doğal bir tepki yarattı. Berkin'in bu dünyadan alacaklı gitmesinden bu ülkeyi yönetenlerin utanması gerekiyor. Tıpkı Uludere'de ölen diğer çocuklar gibi"

Ünal AKIN

DİYARBAKIR  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, "Hiç hak etmediği ölümü yaşaması insanlarda doğal bir tepki yarattı. Berkin'in bu dünyadan alacaklı gitmesinden bu ülkeyi yönetenlerin utanması gerekiyor" dedi.

Diyarbakır'a gelen Sarı, parti il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ay sonunda yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, bu seçimin birden fazla etkisinin olacağını söyledi. Hükümetin çözüm süreci olarak başlattığı her sürecin yeni bir çözümsüzlük aşamasıyla tıkandığını savunan Sarı, şöyle konuştu "AKP'nin samimi olmadığı, sorunu çözme doğrultusunda çaba harcamadığı ama kendi iktidarını güçlendirmek doğrultusunda her konuda olduğu gibi Kürt sorununu da istismar ettiği artık açık bir biçimde ortaya çıkmıştır. AKP'nin bugün maskesi düştü. Erdoğan'ın kişisel hesaplarının geldiği noktada Kürt sorununda umursamadığı, umursadığı tek şeyin biriktirdiği dolar ve avrolar olduğu anlaşılıyor." Barışın ciddi bir iş ve halkın ihtiyacı olduğunu, kararlılık ve inançla gerçekleştiğini kaydeden Sarı, CHP olarak barışı, konjonktür gerektirdiği için değil, inandıkları, halkın ve ülkenin gereksinimi olduğu için savunduklarını belirtti.

Berkin Elvan'ın ölümü

Sarı, bir anne ve kadın olarak Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Ölüm ona hiç yakışmadı, bu ülkeden ve bu dünyadan bir ömür alacaklı gitti" ifadesini kullandı.

Ölümün sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı insanlık dışı politikalar olduğunu ileri süren Sarı, şöyle devam etti:"Erdoğan bu dünyanın adaletinde bunun hesabını verecek, bunun hesabını soracağız. Polislere övgüler düzen, ikramiyeler veren Başbakanın bunun hesabını vermesi gerekir. Berkin, Gezi direnişinin simgesi oldu. Gezi ile Lice arasındaki bir köprüydü. Berkin için duyulan üzüntü onun çocuk olmasından kaynaklanıyor. Hiç hak etmediği ölümü yaşaması insanlarda doğal bir tepki yarattı. Berkin'in bu dünyadan alacaklı gitmesinden bu ülkeyi yönetenlerin utanması gerekiyor. Tıpkı Uludere'de ölen diğer çocuklar gibi."

chp-genelbaskan-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.