Çınar’da köy içi yollarının parkelenmesi çalışması başladı

Çınar’da köy içi yollarının parkelenmesi çalışması başladı
Çınar Belediyesi, köy içi yol yapım çalışmaları kapsamında, Merpolat (Mollapolat) ve Beşpınar köylerinde parkeleme çalışması başlattı.

Kamuoyunda “Büyükşehir Yasası” olarak bilinen 6360 sayılı Yasa ile köylerin belediyelere bağlanarak “Kırsal Mahalle” statüsü verilmesinin ardından köy içi sokak ve caddelerin yol yapım çalışması başlatan Çınar Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çınar Belediyesi kırsal mahallelerde başlattığı çalışmalar kapsamında, Merpolat (Mollapolat) ve Beşpınar köylerinin sokak ve caddelerinin parkelenmesi çalışması başlattı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Ahmet Muhlis Ekinci, köylere yönelik başlattıkları çalışmalarda, çöp, moloz, hafriyat temizliği yaptıklarını ardından köylere çöp konteynırları bırakarak, haftada bir köylerden çöplerin toplandığını belirtti.

Büyükşehir Yasası ile yapılan değişiklikle köylere “Kırsal Mahalle” statüsü verilerek belediyelere bağlandığını hatırlatan Ekinci, “Bu yasa ile birlikte, Cumhuriyet tarihi boyunca hizmet alımında sorun yaşayan köylerin hizmete ulaşmasını sağlamak için çalışma başlattık. İlçemiz sınırları içinde bulunan bütün köyleri, bir birine yakınlıkları ve bulundukları bölgelere göre, gruplandırdık. Bu kapsamda çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde organize ettik. Kısa bir süre için Çınar Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan köy içi yollarına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan köy anayolları için koordinasyon için çalışmalarımıza başladık. İki etap şeklinde düzenlediğimiz çalışmanın ilk etabında köy için sokak ve caddelerin dolgu malzemesi ile doldurmak ikinci etap da ise asfaltlama ve parkeleme çalışması yapmak. Birinci etap çalışmalarımızı neredeyse tamamladık. Birinci etap çalışmaları biten köylerimiz de çalışmalara başladık. Bu kapsamda Merpolat ve Beşpınar köylerimizin sokak ve caddelerinin parkelenmesi çalışması başlattık” diye konuştu.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.