Çorap izi, sandığınız kadar masum olmayabilir!

Çorap izi, sandığınız kadar masum olmayabilir!
Ayak bileklerinde çıkan çorap izleri, çoğu zaman giyilen çorabın fazla sıkı olduğu düşünülerek ciddiye alınmaz. Ancak yapılan araştırmalar, sık sık çorap izi görülen vücutlarda önemli bir sorun oluşabileceğini ortaya çıkardı.

TİGRİS HABER - Dışarıda, evde, işte ya da herhangi bir farklı yerde çoğu zaman ayaklarımızda çoraplarımız bulunur. İnsanların en sık kullandığı giyim ürünlerinden biri olması nedeniyle her ülkede milyonlarca farklı çorap üretilmekte.

Üretimler zaman zaman farklılık gösterdiğinden, bazı zamanlar çorapların ayaklarımıza daha dar olduğunu ve lastik kısımlarının ayaklarımızın üstünde yara yaptığını deneyimlemişizdir. Önemsiz bir detay olarak görülen bu durum, ayağınızı sıkmayan çoraplarda sık sık görülüyorsa, vücudunuz için büyük bir problemin habercisi olabilir.

Yalnızca birkaç kez görülmesi halinde bu iz, giyilen çorabın elastikliğinin sıkı olduğuna işaret eder. Sık sık görülen çorap izleri ise vücudunuzda sıvı yetersizliği olduğunu gösterir. Az su içen insanlarda çok sık rastlanan bu durum, sıradan çorapların dahi giyilmesi halinde vücutta iz bırakması ile kendisini gösteriyor.

Vücudunuz yeterince su almazsa kan damarlarınıza zarar verebilir. Hasarlı damarlar, çevreleyen dokuda sıvının birikmesine izin veren küçük sızıntılar oluşturmaya başlayabilir. Bu sıvının toplanacağı ortak yerler ayak bilekleri ve ayaklardır. Ayak bileklerinizin etrafında görünen çorap izleri vücudunuzun susuz kaldığını gösterebilir.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.